Nutriční hodnoty (Šneky z kynutého bramborového těsta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 249 kJ / 2 689 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 196,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 157,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 38,15 g |
| Tuky | 82,58 g |
| – nasycené | 45,71 g |
| – nenasycené | 30,17 g |
| –– mononenasycené | 22,46 g |
| –– polynenasycené | 7,71 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 16,18 g |
| Cholesterol | 943 mg |
| Sodík | 9,24 g |
| Sůl | 22,52 g |
| Sacharidy | 282,14 g |
| – cukry | 27,32 g |
| ––– laktóza | 13,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 250 g 250 g brambor vařených den předem | Brambor zimní | 250 g |
| 150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| 21 g 21 g droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 3 3 polévkové lžíce oleje | Olej řepkový | |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky soli | Sůl mořská | 12 g |
| rajčatová omáčka (nebo kvalitní kečup) | Protlak rajčatový | |
| koření na pizzu | Provensálské koření | |
| 200 g 200 g šunky (nebo šunkového salámu) | Šunka vepřová vařená | 200 g |
| 100 g 100 g salámu Vysočina | Suchý salám | 100 g |
| 130 g 130 g sýra Gouda | Gouda 45% t. v s. | 130 g |
| 100 g 100 g uzeného sýra | Eidam 30% t. v s. uzený | 100 g |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |