Nutriční hodnoty (Rychlá bílá koprovka se sázeným vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 6 251 kJ / 1 494 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 81,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,60 g |
| Tuky | 82,61 g |
| – nasycené | 32,07 g |
| – nenasycené | 34,49 g |
| –– mononenasycené | 28,27 g |
| –– polynenasycené | 6,22 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 2,40 g |
| Cholesterol | 1,87 g |
| Sodík | 953 mg |
| Sůl | 2,07 g |
| Sacharidy | 97,85 g |
| – cukry | 55,73 g |
| ––– laktóza | 37,58 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3/4 litru 3/4 litru mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 750 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce smetany 33% | Smetana kravská sladká 35% | 30 ml |
| cca 1,5 dl cca 1,5 dl silného hovězího vývaru, nejlépe připravený dlouhým vařením z kostí a předního hovězího, odpařovaný k co nejintenzívnější chuti a hustotě, ale můžeme použít i kostku Hovězího bujónu Knorr) | Bujón hovězí | |
| 4-6 4-6 šalotek | Šalotka čerstvá | |
| 3 kostky 3 kostky cukru | Cukr bílý | 15 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 45 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce citrónové šťávy (nebo suchého vína – nejlépe Vlašský rnebo Rýnský ryzlink, obojí je k podlévání pokrmů vhodné) | Šťáva z citrónu | 37.5 ml |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce čerstvého mladého posekaného kopru | Kopr nať čerstvý | 52.5 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| sůl na dochucení | Sůl mořská | |
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| pršut nebo 6 koleček většího salámu raději suchého | Pršut | |
| 6 6 kusů listů (po polovinách) pekingského zelí (jako vložku pod vajíčka) | Zelí pekingské čerstvé | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská |