Nutriční hodnoty (Bylinková houbovka se slaninovými knedlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 6 272 kJ / 1 499 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,46 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,85 g |
| Tuky | 71,79 g |
| – nasycené | 38,11 g |
| – nenasycené | 27,89 g |
| –– mononenasycené | 20,66 g |
| –– polynenasycené | 7,23 g |
| ––– omega 3 | 0,94 g |
| Vláknina | 10,75 g |
| Cholesterol | 646 mg |
| Sodík | 895 mg |
| Sůl | 2,03 g |
| Sacharidy | 159,53 g |
| – cukry | 9,20 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrsti 2 hrsti pokrájených hub (nebo žampiony) | Hřib čerstvý | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 1 jarní mrkev i s natí | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 hrst 1 hrst petrželové natě | Petržel nať čerstvá | |
| 1 hrst 1 hrst šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
| lístky lístky bazalky | Bazalka čerstvá | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 1 lžička 1 lžička kmínu | Kmín | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1,5-2 l 1,5-2 l drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 1750 ml |
| 1 hrst 1 hrst cibulové natě | Cibulka jarní nať čerstvá | |
| 2 2 rohlíky | Rohlík pšeničný bílý | 86 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 125 g 125 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 125 g |
| 1 hrst 1 hrst petrželové natě | Petržel nať čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce sekané zelené cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 1 lžíce sekaných lístků šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
| 1 1 lžíce sekaných lístků bazalky | Bazalka čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce nasekané uzené slaniny (nebo špeku) | Špek | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |