Nutriční hodnoty (Soparnik)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
Energie | 13 113 kJ / 3 134 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,02 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 45,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 80,02 g |
Tuky | 95,42 g |
– nasycené | 27,73 g |
– nenasycené | 63,98 g |
–– mononenasycené | 50,05 g |
–– polynenasycené | 13,93 g |
––– omega 3 | 1,66 g |
Vláknina | 36,88 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 2,47 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 427,71 g |
– cukry | 45,84 g |
––– laktóza | 13,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké mouky (já jsem 1/4 nahradila celozrnnou špaldovou) | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
350 ml 350 ml vody | Voda | 350 ml |
1/2 1/2 čajové lžičky soli | Sůl mořská | |
5 lžic 5 lžic olivového oleje | Olej olivový | 55 ml |
svazek svazek jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku na posypání koláče | Česnek čerstvý | 14 g |
hrst hrst listové petrželky | Petržel nať čerstvá | |
0,5 kg 0,5 kg mangoldu nebo listového špenátu | Mangold | 500 g |
200 g 200 g čerstvého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
olivový olej | Olej olivový | |
hrst hrst sekaných loupaných mandlí | Mandle loupané |