Nutriční hodnoty (Soparnik)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 13 113 kJ / 3 134 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 125,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 45,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 80,02 g |
| Tuky | 95,42 g |
| – nasycené | 27,73 g |
| – nenasycené | 63,98 g |
| –– mononenasycené | 50,05 g |
| –– polynenasycené | 13,93 g |
| ––– omega 3 | 1,66 g |
| Vláknina | 36,88 g |
| Cholesterol | 120 mg |
| Sodík | 2,47 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 427,71 g |
| – cukry | 45,84 g |
| ––– laktóza | 13,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky (já jsem 1/4 nahradila celozrnnou špaldovou) | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 350 ml 350 ml vody | Voda | 350 ml |
| 1/2 1/2 čajové lžičky soli | Sůl mořská | |
| 5 lžic 5 lžic olivového oleje | Olej olivový | 55 ml |
| svazek svazek jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku na posypání koláče | Česnek čerstvý | 14 g |
| hrst hrst listové petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| 0,5 kg 0,5 kg mangoldu nebo listového špenátu | Mangold | 500 g |
| 200 g 200 g čerstvého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| hrst hrst sekaných loupaných mandlí | Mandle loupané |