Nutriční hodnoty (Hruškový dortík z jihu Evropy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 744 kJ / 4 480 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,49 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 78,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,39 g |
| Tuky | 204,03 g |
| – nasycené | 78,15 g |
| – nenasycené | 102,32 g |
| –– mononenasycené | 49,48 g |
| –– polynenasycené | 52,84 g |
| ––– omega 3 | 8,31 g |
| Vláknina | 27,29 g |
| Cholesterol | 1,61 g |
| Sodík | 1,05 g |
| Sůl | 3,01 g |
| Sacharidy | 538,77 g |
| – cukry | 302,92 g |
| ––– laktóza | 49,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 5 lžic 5 lžic krupicového cukru | Cukr bílý | 60 g |
| 5 lžic 5 lžic teplé vody | Voda | 90 ml |
| 10 lžic 10 lžic hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 100 g 100 g jemně strouhaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 100 g |
| 1 sáček 1 sáček kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 l 1 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 1000 ml |
| 3 sáčky 3 sáčky karamelového pudinku | Puding v prášku | 144 g |
| 100 g 100 g krupicového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 4 4 až 5 hrušek dle velikosti | Hruška čerstvá | 520 g |
| 3 lžíce 3 lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | 36 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| 3 lžíce 3 lžíce citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 45 ml |
| 200 ml 200 ml vody | Voda | 200 ml |
| hrušky | Hruška čerstvá | |
| citrónová šťáva | Šťáva z citrónu |