Nutriční hodnoty (Třešňový koláč z remosky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 7 563 kJ / 1 808 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,15 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,39 g |
| Tuky | 53,41 g |
| – nasycené | 26,04 g |
| – nenasycené | 21,17 g |
| –– mononenasycené | 16,74 g |
| –– polynenasycené | 4,43 g |
| ––– omega 3 | 0,56 g |
| Vláknina | 13,63 g |
| Cholesterol | 621 mg |
| Sodík | 265 mg |
| Sůl | 0,76 g |
| Sacharidy | 282,38 g |
| – cukry | 133,06 g |
| ––– laktóza | 1,06 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 180 g 180 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 180 g |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| 50 g 50 g moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 40 g 40 g másla nebo Hery | Máslo kravské | 40 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 15 ml |
| možno přidat trochu trochu citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 1 vejce na potření povrchu koláče před pečením | Vejce slepičí | 70 g |
| 400 g 400 g čerstvých vypeckovaných třešní | Třešně čerstvé | 400 g |
| 20 - 25 g 20 - 25 g vanilkového pudinku v prášku (podle šťavnatosti ovoce) | Puding v prášku | 22.5 g |
| 25 g 25 g moučkového cukru - dle potřeby i více | Cukr bílý | 25 g |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| možno přidat i mandlové nudličky apod. | Mandle loupané |