Nutriční hodnoty (Zdravá sekaná)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 141 592 kJ / 33 841 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 899,44 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 100,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 798,76 g |
Tuky | 237,25 g |
– nasycené | 62,36 g |
– nenasycené | 128,02 g |
–– mononenasycené | 52,91 g |
–– polynenasycené | 75,11 g |
––– omega 3 | 4,69 g |
Vláknina | 899,94 g |
Cholesterol | 539 mg |
Sodík | 40,26 g |
Sůl | 100,02 g |
Sacharidy | 6 584,48 g |
– cukry | 430,46 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g libového mletého masa | Vepřový ořez | 500 g |
50 g 50 g salámu Choriza | Chorizo | 50 g |
1 šálek 1 šálek čerstvé celozrnné strouhanky | Strouhanka pšeničná | 250 g |
1 1 strouhaná malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 oloupané mrkve - hrubě nastrouhané | Mrkev čerstvá | 100 g |
70 g 70 g rajčatového protlaku (minikonzerva) | Protlak rajčatový | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce sekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1/4 šálku 1/4 šálku barbecue omáčky | Barbeque omáčka | |
9 9 vařených brambor | Brambor zimní | 450 g |
1 svazek 1 svazek očištěné a oloupané jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | 120 g |
karotky | Mrkev čerstvá | |
150 g 150 g zelené fazolky | Fazolky čerstvé | 150 g |
1/2 1/2 větší cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
2 lžíce 2 lžíce směsi koření na barbecue se zeleným pepřem (fa Rojík Ladislav, Brno) | Grilovací koření | |
1 plechovka 1 plechovka krájených rajčat (400 g) | Rajče červené čerstvé | |
15 kostek 15 kostek (50 – 60 g) hnědého cukru | Cukr třtinový | |
2-3 lžíce 2-3 lžíce octa balzamico | Ocet balsamikový bílý | 50 ml |
1 lžíce 1 lžíce sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 15 ml |
1/2 lžíce 1/2 lžíce tekutého koření Maggi | Polévkové koření tekuté | 7.5 ml |
1 lžíce 1 lžíce brusinkové marmelády | Marmeláda brusinková | 15 g |
750 750 g oškrábaných a na kostky pokrájených brambor | Brambor zimní | 37500 g |
2 2 stopky celerové natě | Petržel nať čerstvá | |
2-3 snítky 2-3 snítky petrželové natě | Petržel nať čerstvá | |
1 1 cibule (ve slupce) | Cibule čerstvá | 70 g |
lžička lžička drceného kmínu | Kmín mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
1 l 1 l horkého zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | 1000 g |