Nutriční hodnoty (Dort s marcipánovými figurkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 779 kJ / 3 054 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,00 g |
| Tuky | 97,24 g |
| – nasycené | 12,68 g |
| – nenasycené | 65,00 g |
| –– mononenasycené | 16,40 g |
| –– polynenasycené | 48,60 g |
| ––– omega 3 | 7,61 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 463 mg |
| Sůl | 1,32 g |
| Sacharidy | 468,10 g |
| – cukry | 305,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 30 dkg 30 dkg moučkového cukru | Cukr bílý | 300 g |
| 10 lžic 10 lžic studené vody | Voda | 180 ml |
| 20 dkg 20 dkg hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 200 g |
| citrónová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 10 dkg 10 dkg mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 100 g |
| Chcete-li dvoupatrový dort, dávku rovnou zdvojnásobte. Šlehejte nejprve bílky, poté žloutky s cukrem, po lžících přidávejte vodu a opatrně, zlehka vmíchejte vše ostatní. Upečte, studené rozkrojte cukrářským nožem nebo pilkou. | Vaječný žloutek |