Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s játrovými knedlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 2 017 kJ / 482 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,03 g |
| Tuky | 41,98 g |
| – nasycené | 26,77 g |
| – nenasycené | 14,62 g |
| –– mononenasycené | 13,19 g |
| –– polynenasycené | 1,43 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 16,35 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 263 mg |
| Sůl | 0,54 g |
| Sacharidy | 13,72 g |
| – cukry | 8,11 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 1 cibule i se zelenou natí | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 hrsti 2 hrsti baby karotek (nebo tenké karotky rozkrojené na špalíky) | Mrkev čerstvá | |
| 1 1 větší kořen pastináku | Pastinák čerstvý | |
| 1/2 1/2 malého jarního celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 2-3 hrsti 2-3 hrsti fazolových lusků | Fazolky čerstvé | |
| játrové knedlíčky z kuřecích jater (množství podle chuti a libosti) | ||
| 2 hrsti 2 hrsti polámaných rýžových vlasových nudlí | Nudle pšeničné | |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1,5 litru 1,5 litru vařící vody na zalití | Voda | 1500 ml |