Pstruh na tymiánu + brambory Zdeňka Polreicha

Veroly Kuchařka:

Doba přípravy: 15 min + 20 min pečení PT0H35M PT0H20M PT0H15M 2 porce Ryby 11 názorů

Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů
Přidat další fotografii
513

Suroviny

2 pstruhy (zbavené vnitřností)
1 citrón
tymián (čerstvý, šušený v pytlíku)
sůl
pepř
máslo
slanina (není nutná, může se položit přes pstruhy)
Příloha:
vařené brambory
cibulka (osmažená)
máslo
sůl
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy umyjeme, osolíme a opepříme jak zevnitř, tak z venku.

  2. Dáme do pekáčku, nakrájíme citrón na kolečka a do každého pstruha dáme 2 kolečka citrónu, přidáme tymián a kousek másla.

  3. Pstruhy posypeme i svrchu tymiánem, dáme kolečko citrónu a do pekáčku nalijeme trošku vody.

  4. Přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů asi 20 min.

  5. Příloha: uvařené osolené brambory brambory pomačkáme vidličkou, přidáme na oleji osmaženou cibulku a kousek másla, vše vymíchat.

Poznámka

Lze podávát i s zeleninovým salátem nebo zelenýma fazolkama povařenýma 5 min ve vodě a osmaženýma se slaninou na pánvičce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pstruh na tymiánu + brambory Zdeňka Polreicha

  • Dagmar Kubíčková Dagmar Kubíčková(neregistrovaný)

    Pan Polreich má skutečně velkou fantazii, jsme stejný ročník.
    Můj obor. je také gastronomie. začátek-Interhotel.Pstruh, podle
    mého názoru je nejlepší jen, sůl,paprika a kmín,nakonec citrón.
    Příloha vařený brambor,cibulka, orestovat anglickou slaninu nakonec
    kadeřávku.V jednoduchsti je vždy krása kuchařského umění. Všichni nemůžeme být stejní a každý hájí své. Přeji dobrou chuť.Dag.Kubíčková.:-K

    Odpovědět

  • Jarmilktp Jarmilktp(neregistrovaný)

    Myslím, že Polreich je zásadně proti citronu v rybě před pečením, dává se až nakonec aby se z masa nestalo bláto :)

    Odpovědět

  • briah briah(neregistrovaný)

    Bohužel, u tohoto receptu je jedna velika chyba - pect rybicku s citronem ktery ma kuru, kdo zkousel a pise, ze vyborne - nezkusil. Vse zhorkne, nikdy citon s kurou, at uz se to tyka svickove, nebo pstruha - to je zaklad. Jinak je to recept dobry.....az na tu kuru

    Odpovědět

  • hypogriff hypogriff

    Právě jsem dojedla a bylo to vynikající :-* Jednoduché a přitom skvělé. A měla jsem to jen s celozrnným pečivem. Posílám bod.:-)

    Odpovědět

  • yanull yanull

    Pstruh je moje oblíbená dobrůtka, přiděluji bodíka :-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jednoduše krásný recept a stejně tak i fotečka...:yes: A luxusní bašta na závěr :-p.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Veroly, to je věru dobrota a já zrovna ty brambory včera dělala a vůbec nevím, že by to byly Polreichovo brambory-dělám tak šťouchané brambory běžně, hlavně hodně té cibulky(dávám 3:-!)a ještě tam hodím hrst pažitky. Jsou výborný a pstruh je pstruh;-)Máš 5.boda

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tohle dělám a to jsem pana Polreicha ještě neznala :-D:-D:-p:yes:

    Odpovědět

  • Veroly Veroly(autorka receptu)

    Ano, pravda, ne každému sedne tahle ojediněla osobnost :-))) ale fakt je ten, že jeho brambory jsou výborný. Vždy jsem preferovala bramborovou kaši, ale od té doby, co mám tento recept dělám pouze brambory s cibulkou. Jinak děkuji za body. Co se týká pstruha, koupila jsem živé v tescu.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Veroly, pana Polreicha sice nemůžu ani cítit, nicméně, ryby mám moc ráda a v tvém provedení je to nádhera;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Veroly,tak na takovou rybičku mne vždy dostaneš,mám moc ráda ryby a pstruha zvláště,nedávno jsem si ho dala v Jizerkách hmm:-pdávám bod:yes:a recept ukládám;-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo