Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vařené hovězí se zeleninou a křenovým smetanovým přelivem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie11 247 kJ /
2 688 kcal
Bílkoviny260,91 g
– z toho živočišné bílkoviny228,80 g
– z toho rostlinné bílkoviny32,11 g
Tuky64,99 g
– nasycené38,56 g
– nenasycené21,80 g
–– mononenasycené18,70 g
–– polynenasycené3,11 g
––– omega 30,72 g
Vláknina54,28 g
Cholesterol 631 mg
Sodík 4,54 g
Sůl10,30 g
Sacharidy238,96 g
– cukry63,21 g
––– laktóza7,55 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
400 g 400 g mrkve Mrkev čerstvá 400 g
1 1 – 2 středně velké cibule Cibule čerstvá 70 g
5 5 – 6 šalotek Šalotka čerstvá
1/4 1/4 menšího celeru Celer bulva čerstvá 135 g
1 1 řapík řapíkatého celeru s listy Celer řapíkatý
2 2 pórky Pórek čerstvý
1 svazek 1 svazek petrželky Petržel nať čerstvá 80 g
1 1 lahůdková zelená cibulka Cibulka jarní čerstvá
1 kg 1 kg hovězího masa na vaření Hovězí kýta 1000 g
1 lžička 1 lžička soli Sůl mořská 8 g
1 lžička 1 lžička nemletého černého pepře Pepř černý 5 g
1 kg 1 kg brambor Brambor zimní 1000 g
1/2 1/2 středně silného křenu Křen čerstvý 50 g
100 g 100 g zakysané 15% smetany Smetana kravská sladká 12% 100 ml
125 ml 125 ml (1/2 kelímku) 33% smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 125 ml
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
1 1 jablko Jablko čerstvé 150 g
1 lžíce 1 lžíce citrónové šťávy Šťáva z citrónu 15 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.