Nutriční hodnoty (Vařené hovězí se zeleninou a křenovým smetanovým přelivem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 11 247 kJ / 2 688 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 260,91 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 228,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 32,11 g |
Tuky | 64,99 g |
– nasycené | 38,56 g |
– nenasycené | 21,80 g |
–– mononenasycené | 18,70 g |
–– polynenasycené | 3,11 g |
––– omega 3 | 0,72 g |
Vláknina | 54,28 g |
Cholesterol | 631 mg |
Sodík | 4,54 g |
Sůl | 10,30 g |
Sacharidy | 238,96 g |
– cukry | 63,21 g |
––– laktóza | 7,55 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g mrkve | Mrkev čerstvá | 400 g |
1 1 – 2 středně velké cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
5 5 – 6 šalotek | Šalotka čerstvá | |
1/4 1/4 menšího celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
1 1 řapík řapíkatého celeru s listy | Celer řapíkatý | |
2 2 pórky | Pórek čerstvý | |
1 svazek 1 svazek petrželky | Petržel nať čerstvá | 80 g |
1 1 lahůdková zelená cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
1 kg 1 kg hovězího masa na vaření | Hovězí kýta | 1000 g |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
1 lžička 1 lžička nemletého černého pepře | Pepř černý | 5 g |
1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
1/2 1/2 středně silného křenu | Křen čerstvý | 50 g |
100 g 100 g zakysané 15% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
125 ml 125 ml (1/2 kelímku) 33% smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 125 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
1 lžíce 1 lžíce citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |