FIT chleba

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 0 názorů

Suroviny

40 g žita
40 g pšenice
– pomlít nahrubo na šrot v tříštivém kávomlýnku a zalít 100 g horké vody, nechat necelou hodinu nabobtnat
Dále potřebujeme
330 g vody
20 g lněného semínka
20 g slunečnice (nebo dýně)
20 g žitných otrub
2 lžičky drceného kmínu
2 lžičky soli
2 lžičky oleje
lžička octa
lžička cukru
70 g žitné chlebové mouky
70 g pšeničné celozrnné mouky
440 g hladké mouky
14 g droždí
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nabobtnaný šrot i všechny ostatní suroviny dáme do pekárny (nejprve tekutiny, pak sypké) a použijeme program Celozrnný (déle kyne i peče).

  2. Hotový vyklepneme z formy a na mřížce necháme vychladnout.

Poznámka

Chleba je vysoký, krásně nakynutý, na řezu pórovitý a okatý semínky i zbytky zrníček, které nás zároveń nutí každé sousto lépe rozkousat.

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: FIT chleba

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: fit chleba fit chleb fit chleba recept domaci fit chleba fit chleb recept recept na fit chleba fit recepty recept fit chleb fit chléb recepty fit recepty chleba domácí fit chleba recept fit zitny chléb recept jogurtový fit chléb fit chleba recepty chleba fit fit banánový chléb recept fit bananovy chleba fit chleba recept do pekárny fit chléb celozrnný recepty recepty na fit chleba

Zapomněl/a jsem heslo