FIT chleba

Suroviny

40 g žita
40 g pšenice
– pomlít nahrubo na šrot v tříštivém kávomlýnku a zalít 100 g horké vody, nechat necelou hodinu nabobtnat
Dále potřebujeme
330 g vody
20 g lněného semínka
20 g slunečnice (nebo dýně)
20 g žitných otrub
2 lžičky drceného kmínu
2 lžičky soli
2 lžičky oleje
lžička octa
lžička cukru
70 g žitné chlebové mouky
70 g pšeničné celozrnné mouky
440 g hladké mouky
14 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Nabobtnaný šrot i všechny ostatní suroviny dáme do pekárny (nejprve tekutiny, pak sypké) a použijeme program Celozrnný (déle kyne i peče).

  2. Hotový vyklepneme z formy a na mřížce necháme vychladnout.

Poznámka od kuchařky

Chleba je vysoký, krásně nakynutý, na řezu pórovitý a okatý semínky i zbytky zrníček, které nás zároveń nutí každé sousto lépe rozkousat.

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Komentáře k receptu FIT chleba

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: fit chleba fit chleb fit chleba recept domácí fit chléb fit chleb recept recept fit chleb fit chleba domácí domaci fit chleba recept na fit chleba fit recepty fit chléb recepty fit recepty chleba fitt chleba domácí fit chleba recept fit zitny chléb recept jogurtový fit chléb fit chleba recepty chleba fit fit recepty chléb fit banánový chléb recept