Nutriční hodnoty (Rajčatová polévka s jáhlami a hlívou ústřičnou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 931 kJ / 462 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,66 g |
| Tuky | 23,67 g |
| – nasycené | 2,02 g |
| – nenasycené | 21,27 g |
| –– mononenasycené | 14,17 g |
| –– polynenasycené | 7,10 g |
| ––– omega 3 | 1,81 g |
| Vláknina | 12,12 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 86 mg |
| Sůl | 0,14 g |
| Sacharidy | 47,42 g |
| – cukry | 15,39 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší cibule – 70 g | Cibule čerstvá | 1 g |
| 70 g 70 g mrkve | Mrkev čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 100 g 100 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 100 g |
| 200 g 200 g loupaných rajčat (sterilovaných; ½ plechovky) | Dužina červeného rajčete čerstvá | 200 g |
| 1/2 l 1/2 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 500 ml |
| 30 g 30 g jáhel | Jáhly | 30 g |
| 2 tobolky 2 tobolky kardamomu | Kardamom prášek | |
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| petržel | Petržel kořenová čerstvá |