Nutriční hodnoty (Kadlíkův vepřový jazyk na houbách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 1 148 kJ / 274 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,80 g |
| Tuky | 6,24 g |
| – nasycené | 4,28 g |
| – nenasycené | 1,85 g |
| –– mononenasycené | 1,02 g |
| –– polynenasycené | 0,83 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 18,00 g |
| Cholesterol | 12 mg |
| Sodík | 114 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 25,71 g |
| – cukry | 13,00 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| uvařený malý vepřový jazyk | Jazyk vepřový | |
| (cca 1/3 litru (cca 1/3 litru vývaru z jazyka) | Vývar hovězí | 333.3333432674408 ml |
| 200 gramů 200 gramů malých žampionů | Žampion čerstvý | 200 g |
| 200 gramů 200 gramů hlívy | Hlíva ústřičná syrová | 200 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku mražená zelenina do polévky | Mrkev mražená | |
| menší cibule | Cibule čerstvá | |
| 2 deci 2 deci mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| vrchovatá lžíce lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| na špičku vařečky sádlo | Sádlo vepřové | |
| 3 3 sterilované feferonky | Chilli paprička sterilovaná | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| tymián | Tymián sušený |