Věnečky

LIDKA Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Drobné pečivo 14 názorů

59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

Těsto:
0,5 l vody
1 hera
25 dkg hladké mouky
špetka soli
6 vajec
2 bílky
Krém:
1 l mléka
0,5 dcl rumu (nebo i víc)
3 vanilkové pudinky
5 žloutků
1 máslo (250 g)
20 dkg moučkového cukru
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vodu, tuk, špetku soli a zahřejeme k varu. Jakmile se tuk rozpustí, vsypeme mouku a mícháme aby se mouka propařila. Vznikne hladké lesklé těsto, které se nechytá na stěny hrnce. Necháme vychladnout, občas promícháme.

  2. Do částečně nebo úplně prochladlého vmícháme jedno vejce po druhém a bílky. Plechy vyložíme pečícím papírem. Těsto dáme do plátěného pytlíku s trubičkou a stříkáme věnečky.

  3. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 230°C, po deseti minutách ztlumíme na 180°C a ještě pečeme 10-15 minut. Hlavně nesmíme prvních 10 minut troubu v žádném případě otvírat, věnečky by klesly.

  4. Po vytažení z trouby věnečky necháme vychladnout, dáme do hrnce, přikryjeme poklicí a druhý den rozkrojíme (Jsou pak jemnější).

  5. Po vychladnutí naplníme krémem a povrch pocukrujeme nebo vrchní rozkrojený díl před přiklopením spodního dílu namáčíme do rumové polevy.

  6. Příprava krému: Z mléka, pudingového prášku a žloutků uvaříme puding. Máslo s cukrem dobře vyšleháme. Do ušlehaného másla po částech přidáváme zchladlý puding, který jsme vyšlehali s rumem.

  7. Rumová poleva - 30 dkg moučk. cukru, 2 lžíce rumu, 3 lžíce vařicího mléka-třeme chvíli vařečkou.

Poznámka

Tento recept není přímo můj, ale mám ho odzkoušený a jiný už nedělám.

Nejsou cukrované, protože to bylo na svatbu a zbytečně by to vlhlo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Věnečky

  • LIDKA LIDKA(autor receptu)

    Denisa - do těsta se dává 6 celých vajíček a 2 bílka,vše se zašlehává do těsta.

    Odpovědět

  • Denisa Denisa(neregistrovaná)

    Děvčata mám dotaz na vajíčka 6 a 2 bílky ? že by 8 ? nebo je mám rozdělit na 4 2 bílky 2 žloutky :) a ty bílky rozšlehat na sníh nevím si rady :( děkuji za radu :)

    Odpovědět

  • zdenka zdenka(neregistrovaná)

    Dávám tam krém ze šlehačky a ledových kaštanů a je to lehoučký a lahodný :-p doporučuju vyzkoušet!:yes:

    Odpovědět

  • Anonym Anonym(neregistrovaný)

    Právě je děláme těšíme se na výsledek:-))

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jani, nebo by se mohla vykloubit sanice a "huba" by zůstala otevřená napořád(teda do operace):-!:-D:-))

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Hubu heverem, jo?:-D:-)):-D:-)) Myslím, že bys to zvládla;-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Já osobně raději normální než ty hodně vysoké. To potom abych pusu otvírala heverem nebo si kydnu krém na tričko. Ale s pudinkovým krémem jsou :-*:-*:-* Dávám bodík.;-)

    Odpovědět

  • sykynda sykynda

    J:-pá si myslím,že se nemusí dělat dvě vrstvy a nemusí se ani dávat do druhého dne do hrnce pod pokličku,protože až se naplní krémemtak stejně zvlhnou.:-p

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Vysoké? Musí to vypadat krásně, takové vysoké bytelné věnečky, ale jak píše Lidka, nemusí se to tak dělat. No a jak vidíš, vybusna, už jsem zase přihlášená. Nějak to blbne:-/

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jo, vybusna, tak;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Díky a hned jsem z tebe udělala Libu, co?:-))

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    nerozumiem...ako na seba....urobit kruzok a na to druhy kruzok?...nie je to potom velmi vysoke, ked sa to plni kremom?

    Odpovědět

  • LIDKA LIDKA(autor receptu)

    Jani jsou trochu vyšší a udělají ti tam ten rozdíl,ale nemusíš je 2x dělat,máš jich pak víc.:-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Tak to se nám tady s věnečkama vysypal pytel a máš na výběr, vybusna!:-) Nicméně, tenhle recept mám skoro stejný.;-) Jen dotaz, Libuš. Píšeš že věnečky děláme 2x na sebe, to jsem určitě nedělala, je to tak lepší? Docela bych řekla, že se asi pak lépe krájí, že se na nich asi udělá malinko ten-jak bych to.. rozdělovač, že?:-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo