Nutriční hodnoty (Slezský cymes z okolí Częstochowy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 997 kJ / 2 150 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,51 g |
| Tuky | 35,32 g |
| – nasycené | 19,38 g |
| – nenasycené | 13,63 g |
| –– mononenasycené | 10,33 g |
| –– polynenasycené | 3,30 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 50,58 g |
| Cholesterol | 78 mg |
| Sodík | 488 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 411,46 g |
| – cukry | 374,65 g |
| ––– laktóza | 0,03 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 PL 2 PL přepuštěného másla | Ghí | 30 g |
| 500 g 500 g mrkve | Mrkev čerstvá | 500 g |
| 2 PL 2 PL medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| 500 g 500 g sušeného ovoce (křížaly, švestky, meruňky, rozinky atp.) | Sušené ovoce směs | 500 g |
| postrouhaná kůra z 1 pomeranče | Pomeranč čerstvý | |
| 250 ml 250 ml pomerančové šťávy | Šťáva z pomeranče | 250 ml |
| 1/2 KL 1/2 KL mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 2.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř bílý | Pepř bílý |