Salko koláč

bonifac Kuchařka:

Moučníky , Řezy 13 názorů

515
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Suroviny

CESTO:
5 vajec
6 lžic moučkového cukru
6 lžic polohrubé mouky
1/2 kypřícího prášku
2 lžíce horké vody
2 lžíce oleje
PLNKA:
1 konzerva salka
250 g masla
3 lžíce nutelly
2 lžíce kakaa
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Najprv si dáme variť konzervu salka na približne 1 a pol hodiny.Po "uvarení" ponoríme konzervu do studenej vody a necháme vychladiť.

  2. CESTO:Vajička vymiešame s cukrom, pridáme horúcu vodu a olej a premiešame.Ďalej pridáme múku s kypriacim práškom a vyšľahaný sneh z bielkov.

  3. Zmes vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 160°C 15-20 minút.Po upečení necháme vychladiť.

  4. Vychladené salko ochutíme kakaom a nutellou,pridáme zmäknuté maslo a vymiešame do hladka.Plnku necháme stuhnúť v chladničke.

  5. Vychladenú piškótu prekrojíme na polovicu.Oba pláty potrieme plnkou a spojíme.Vrch potrieme plnkou a ozdobíme rozmrvenými keksami alebo rozdrobenou čokoládovou piškótou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 787 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Salko koláč

  • Napalsko Napalsko

    Upečno,natřeno a nyní se chladí. Již teď můžu říct,že je výborný :-) :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • bibiana bibiana(neregistrovaná)

    Velmi tazko rozrezatelny kolac, s toho mnozstva muky cesto bolo tenke, aj ked som si upravila a zvysila davku, salco roztecene.., chutovo by bol dobry, ale urcite by som davku na cesto robila 2 nasobne na 2 plechy:-((

    Odpovědět

  • jarka jarka(neregistrovaná)

    ve to užasný kolač:-((

    Odpovědět

  • sára sára(neregistrovaná)

    je velmi dobri a lachký :-D:yes: hnet jak sa upiekol sme ho ziedli s mamkou a bratmi a sestrami

    Odpovědět

  • adriana adriana(neregistrovaná)

    prave idem varit salko kolacik vyzera uzasne uz teraz som zvedava:)dufam, ze mi nebude tiect doteraz som vzdy robila zo salkom mala som ho rozteceny:(:-((

    Odpovědět

  • Bocianová Bocianová(neregistrovaný)

    bylo toho malo :)

    Odpovědět

  • sofie sofie(neregistrovaný)

    Naprosto vynikající!Díky za recept, moc nám chutnal!

    Odpovědět

  • bonifac bonifac(autorka receptu)

    ja som to nebrala ako kritizovanie :-)) len som napísala,že síce vyzerá,že je sladký ale v skutočnosti je akurát :-) a s tými arašidmi je to dobrý nápad :-) poprípade ak má doma niekto arašidové maslo može ho použiť namiesto nutelly a bol by to taký arašidový slako koláč :-))

    Odpovědět

  • Drobenka Drobenka

    Bonifac, já jsem váš recept nekritizovala. Pod každým receptem vždy uvítám takové komentáře, ve kterých jsou různé rady, zkušenosti a vychytávky od jiných kuchařinek. Takovéto rady jsou k nezaplacení. Proto i já jsem v předešlém komentáři napsala své zkušenosti. A na základě takovýchto komentářů si pak návštěvník těchto stránek vybere, jestli bude dělat recept přesně podle autora, nebo dá i na rady ostatních.;-)

    Odpovědět

  • bonifac bonifac(autorka receptu)

    drobenka:to maslo tú plnku zjemní a je to vyvážené tou piškótou takže je to tak akurát :-) a každý si može pridať do plnky čo mu chutí a ešte ju vylepšiť :-p

    Odpovědět

  • Drobenka Drobenka

    Dělám podobné řezy. Těsto ale nepřekrajuji. Všechny řezy nemusí být vysoké a plné krému. Krém ze salka a másla posypu nesolenými arašidy. To pak všechno zaliji čokoládou. Moučník krájím na tenší řezy. Arašidy pod čokoládou krásně křupou. Nutellu do krému taky nedávám. Salko je hodně sladké + ještě nutella. No nevím, nevím.:-O Neni to moc přeslazené?

    Odpovědět

  • bonifac bonifac(autorka receptu)

    :-) vďaka

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Vypadá to opravdu skvěle;-):yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo