jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  43 000  receptů

Slepice na paprice

Slepice na paprice
nahoru
Slepice na paprice Slepice na paprice Slepice na paprice
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook

Kategorie receptu Kategorie receptu:

Omáčky

Doba přípravy Doba přípravy: 2 hodiny
Počet porcí Počet porcí: 4

Suroviny:

1 slepice
mrkev
celer
pórek nebo cibule
česnek
kapusta
květák
sůl
pepř

Na omáčku:
cibule
olej
sladká paprika
hladká mouka
sladká smetana
sůl

Postup přípravy receptu

Slepici očistíme a vložíme do studené vody, osolíme, opepříme a přidáme očištěnou zeleninu. Slepici uvaříme do měkka, já vařím v papiňáku skoro 1,5 hodiny, záleží na slepici.

Cibuli nakrájíme na jemno, orestujeme na oleji nebo sádle, zasypeme sladkou paprikou, zalijeme vývarem ze slepice, zahustíme rozmíchanou hladkou moukou ve vodě nebo studeném vývaru a povaříme asi 10 - 15 minut. Dosolíme a přidáme sladkou smetanu na zjemnění. Omáčka se může i rozmixovat, chuť je pak díky rozmixované cibuli výraznější.

Přidáme naporcované maso a můžeme podávat s knedlíkem, těstovinama nebo rýží.

Poznámka

Je to vlastně klasické cosi na paprice - jako kuře, králík, vepřové.

Já ale dávám maso vařit jako na vývar i se zeleninou, přijde mi pak omáčka silnější a chutnější a hlavně mi zbyde aspoň trochu slepčího vývaru, který miluju.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
5 7 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Slepice na paprice"

autor: Pavel13
vloženo: 27.10.2015 14:46:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

casino:
Inu, proti gustu... jak je libo, ale i když vložíme do studené vody a zvolna (to je to hlavní) vaříme doměkka, i tak je maso dobré... ale jak říkám a jak říkávaly naše moudré babičky "proti gustu,m žádný dišputát" - ale můžete to zkusit s půlkou slípky ve studené a s půlkou slípky v horké nebo vařící vodě - a pak ochutnat. Jen ne ten papiňák... Za to se přimlouvám, třebaže jsou věcičky, kdy i papiňák použijemesmajlik

autor: casino
vloženo: 27.10.2015 12:57:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pavel: "... vodu dát studenou, pak je vývar výtečný."
Je otázne, zda vaříme maso pro vývarsmajlik či zda vaříme maso pro masosmajlik
No, on to asi málokdo pozná, jak bylo vařeno, ale podle kuchařských zvyklostí, by se zde ten pták neměl koupat ve studené vodě, ale měl by se utopit ve vodě vroucí smajlik

autor: Pavel (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.10.2015 12:14:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Až zpěníte cibulku, přidejte moukou, za stálého míchání připravte cibulovou jíšku, přidejte mletou papriku, promíchejte, krátce Osmahněte, aby se otevřela vůně a chuť, přidejte necelou lžíci rajčatového protlaku, už jen velmi krátce osmahněte, aby se paprika ani trochu nespálila, pak pozvolna zalijte vývarem za stálého míchání metličkou, aby se neudělaly žmolky, osolte, povařte asi 15 až 20 minut za promíchávání, aby se ztratila chuť mouky, přeceďte a cibuli propasírujte nebo rozmixujte, přidejte smetanu a už jen krátce opatrně povařte, aby se smetana nesrazila. Dosolte a ochuťte pepřem. Protlak dodá jemnou chuť a především - a to je to hlavní - barvu. Opatrně však s ním, jeho chuť musí být jen ve vzdáleném podtónu hlavní vůně a chutě mleté papriky.

autor: Pavel (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.10.2015 12:06:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pepíno:
Vážený Pepíno - a udělal jste dobře, když jste si neběžel koupit "papiňák" - slepici nutno vařit zvolna a dlouho, a vodu dát studenou, pak je vývar výtečný. Do polévky pak připravte novou zeleninu, ta vyvařená je k ničemu.

autor: mekanik (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.05.2014 02:39:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

skvělá omáčkasmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: iveta (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.02.2014 16:15:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rosta:rosta je správná čecha

autor: pohlreich (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.01.2014 14:25:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rosta:PAPRIKYsmajliksmajliksmajlik

autor: rosta (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.12.2013 10:42:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

velice dobry,ale ja jste maso orestuji na zakladu cibule papryky a koreni pak ho dam stranou a dodelam,viz postup.majda je vice provonena.smajlikhuner.r@seznam.cz

autor: Katka (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.11.2013 10:36:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Na to, že to byla moje první slepice a první omáčka, kterou jsem vařila, se všichni oblizovali. Díky za recept, budu vařit častěji.
smajlik

autor: dx (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.07.2013 11:38:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dobrota chutná to dobře Ňam skvělésmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: xxx d (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.07.2013 11:34:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik4dobrá omáčka a sladká vúně ňamsmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: dexter x (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.07.2013 11:30:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dobrá omáčka a lahodná vůněsmajlik

autor: Josef (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.03.2013 15:13:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ze staré slepice je nejlepší polévka to je jako, že na starém kole se dobře jezdí jde zlehka a nemusí se moc šlapat.

autor: oldřich ma (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.02.2013 12:51:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jdu na to jenom se bojím zahuštění držte palcesmajlik

autor: kakaček (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.02.2013 14:50:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

kakaček:výborné

autor: kakaček (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.02.2013 14:49:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chutná to výborně a voní jako pohádkasmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: kakaček (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.02.2013 14:24:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikjeto dobrésmajlik

autor: gpetra
vloženo: 28.11.2012 13:21:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Varim podle tohoto receptu, jen misto mouky zahustuju ovesnyma vlockama (namocene, nasledne rozmixovane). Zeleninu i cibuli do omacky rozmixuju, ma to pak vybornou chut.

autor: netopýr (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.05.2012 13:27:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Luxus...oběd jako od maminkysmajlikwww.seznam.cz

autor: Pepíno (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.01.2012 12:40:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj Dámy,děkuji za zkušenosti v receptu.Dnes ji vařím podle Vás,jen nemám papiňák smajlik tak jsme ma sebe se slipicí,pod pokličkou koukali delší dobu.Jinak můj názor na vývar je spíše ta studená voda,vývar je pak silnšjší. Takže dnes u mne bude Slepíčí vývar s nudlemi a Slepice na paprice s houskovým knedlíkem.smajlik

autor: Martysek
vloženo: 01.10.2011 13:16:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zrovna slepici a kuře dávám vždycky do studené vody, bez ohledu na to, co z toho primárně chci, tam mi přijde maso i vývar tak jako tak výborný. Hrokou vodu dávám jenom na hovězí maso.

autor: 1974andrea
vloženo: 01.10.2011 12:59:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

adelicka:Naopak, když chceš mít silný a chutný vývar, maso se musí dát do studené vody, aby se ty šťávy z masa do vody uvolnily. Do horké vody se má dávat maso, pokud ho chceš na omáčku apod.

autor: adelicka
vloženo: 01.10.2011 09:12:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dneska dělám,ale slepice i kuře by se mělo dávat do vařící vody,když se dělá vývar,aby se maso zatáhlo.Je to pak chutnější.Ale jinak super recept smajlik

autor: bara.it
vloženo: 23.10.2009 10:46:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Slepici na paprice jsem delala predevcirem podle tveho receptu s vybornymi knedliky od Mirci http://www.toprecepty.cz/recept/4360-jemne-domaci-.... Moc jsme si vsichni pochutnalismajlik. Davam bodiksmajlik

autor: Jana Pá
vloženo: 11.06.2009 19:06:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Omáčka dostane jinou chuť, pokud se použije máslo na jíšku, rozředí vývarem a dochutí smetanou atpod.


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

slepici na paprice slepice na paprice pohlreich slepice na paprice recept slepice recept na slepici na paprice recepty-slepice na paprice slepice na paprice podle pohlreicha recepty - slepice na paprice slepicena paprice kuře na paprice se smetanou pohlreich slepice na paprice video recepty slepice slepice na paprice v papinaku slepice na papryce recept na slepici slepice na parice slepice na slepice na paprice slepice na paprice - top recept slepice v papináku recepty ze slepice slepice-recepty slepice slepice na paprice se smetanou omáčka ze slepice recepty slepice na paprice slepice na paprice recept slepice recept slepičí omáčka slepice recepty recept na slepice na paprice omáčka na paprice slepice na paprice omáčka omačka slepice na paprice recept slepice na paprice slepice na paprice-recept recept, slepice na paprice slepice na paprice - recept kuře na paprice podle pohlreicha video slepice na smetaně slepice na paprice recepty slepice na paprice



Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partner: Videorecepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty | Google+ | přihlášení přes Facebook
Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz