Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slepice na paprice

Silný vývar tvoří lahodnou chuť omáčky. Měkké slepičí maso plné chuti spolu s omáčkou a vhodně zvolenou přílohou bude chutnat milovníkům tradiční kuchyně a možná zláká k ochutnání i její odpůrce. Jako přílohu zvolte knedlík, rýži, těstoviny či noky.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 120 min

130 min (10 min příprava + 120 min tepelná úprava)

11. 6. 2009 14:50

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie66 669 kJ / 15 934 kcal
Bílkoviny825,98 g
Tuky212,89 g
Vláknina2 445,20 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 57,51 g
Sůl127,50 g
Sacharidy1 458,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to vlastně klasické cosi na paprice - jako kuře, králík, vepřové. Já ale dávám maso vařit jako na vývar i se zeleninou, přijde mi pak omáčka silnější a chutnější a hlavně mi zbyde aspoň trochu slepičího vývaru, který miluju.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Asolonia

30. 6. 2021 22:42

Vyzkoušeno a výborné. Z vývaru vyšla také polévka s nudlemi. :-)

Pavel13

27. 10. 2015 15:46

casino:
Inu, proti gustu... jak je libo, ale i když vložíme do studené vody a zvolna (to je to hlavní) vaříme doměkka, i tak je maso dobré... ale jak říkám a jak říkávaly naše moudré babičky "proti gustu,m žádný dišputát" - ale můžete to zkusit s půlkou slípky ve studené a s půlkou slípky v horké nebo vařící vodě - a pak ochutnat. Jen ne ten papiňák... Za to se přimlouvám, třebaže jsou věcičky, kdy i papiňák použijeme;-)

casino casino

27. 10. 2015 13:57

Pavel: "... vodu dát studenou, pak je vývar výtečný."
Je otázne, zda vaříme maso pro vývar:-O či zda vaříme maso pro maso;-)
No, on to asi málokdo pozná, jak bylo vařeno, ale podle kuchařských zvyklostí, by se zde ten pták neměl koupat ve studené vodě, ale měl by se utopit ve vodě vroucí :-K

Pavel

27. 10. 2015 13:14

Až zpěníte cibulku, přidejte moukou, za stálého míchání připravte cibulovou jíšku, přidejte mletou papriku, promíchejte, krátce Osmahněte, aby se otevřela vůně a chuť, přidejte necelou lžíci rajčatového protlaku, už jen velmi krátce osmahněte, aby se paprika ani trochu nespálila, pak pozvolna zalijte vývarem za stálého míchání metličkou, aby se neudělaly žmolky, osolte, povařte asi 15 až 20 minut za promíchávání, aby se ztratila chuť mouky, přeceďte a cibuli propasírujte nebo rozmixujte, přidejte smetanu a už jen krátce opatrně povařte, aby se smetana nesrazila. Dosolte a ochuťte pepřem. Protlak dodá jemnou chuť a především - a to je to hlavní - barvu. Opatrně však s ním, jeho chuť musí být jen ve vzdáleném podtónu hlavní vůně a chutě mleté papriky.

Pavel

27. 10. 2015 13:06

Pepíno:
Vážený Pepíno - a udělal jste dobře, když jste si neběžel koupit "papiňák" - slepici nutno vařit zvolna a dlouho, a vodu dát studenou, pak je vývar výtečný. Do polévky pak připravte novou zeleninu, ta vyvařená je k ničemu.

mekanik

18. 5. 2014 02:39

skvělá omáčka:yes::yes::yes::yes:

iveta

15. 2. 2014 17:15

rosta:rosta je správná čecha

pohlreich

18. 1. 2014 15:25

rosta:PAPRIKY:-!:-!:-!

rosta

1. 12. 2013 11:42

velice dobry,ale ja jste maso orestuji na zakladu cibule papryky a koreni pak ho dam stranou a dodelam,viz postup.majda je vice provonena.:-)huner.r@seznam.cz

Katka

17. 11. 2013 11:36

Na to, že to byla moje první slepice a první omáčka, kterou jsem vařila, se všichni oblizovali. Díky za recept, budu vařit častěji.
:yes:

dx

22. 7. 2013 11:38

dobrota chutná to dobře Ňam skvělé:-p:-K:-D:yes::-*

xxx d

22. 7. 2013 11:34

:-)):yes:4dobrá omáčka a sladká vúně ňam:-K:-8:-p:-p:-*:-D

dexter x

22. 7. 2013 11:30

dobrá omáčka a lahodná vůně:yes:

Josef

11. 3. 2013 16:13

Ze staré slepice je nejlepší polévka to je jako, že na starém kole se dobře jezdí jde zlehka a nemusí se moc šlapat.

oldřich ma

23. 2. 2013 13:51

jdu na to jenom se bojím zahuštění držte palce:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: slepice recepty slepice recept recepty ze slepice slepice na papryce kuře na paprice od babičky recepty slepice slepičí omáčka omáčka na paprice omáčka ze slepice slepice v papináku slepice recept slepice kuře na paprice podle pohlreicha video recepty-slepice na paprice slepice na smetaně slepicena paprice slepice na slepice na smětaně recept slepice na paprice-recept slepice na parice

Suroviny: slepice, mrkev, celer, pórek, česnek, kapusta, květák, sůl, pepř mletý, cibule, olej, paprika sušená sladká, mouka hladká, smetana sladká, sůl

TopRecepty.cz

Slepice na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wjwg