Slepice na paprice

Martysek Kuchařka:

Doba přípravy: 2 hodiny PT2H00M 4 porce Omáčky 25 názorů

58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

1 slepice
mrkev
celer
pórek nebo cibule
česnek
kapusta
květák
sůl
pepř
Na omáčku:
cibule
olej
sladká paprika
hladká mouka
sladká smetana
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slepici očistíme a vložíme do studené vody, osolíme, opepříme a přidáme očištěnou zeleninu.

  2. Slepici uvaříme do měkka, já vařím v papiňáku skoro 1,5 hodiny, záleží na slepici.

  3. Cibuli nakrájíme na jemno, orestujeme na oleji nebo sádle, zasypeme sladkou paprikou, zalijeme vývarem ze slepice, zahustíme rozmíchanou hladkou moukou ve vodě nebo studeném vývaru a povaříme asi 10 - 15 minut. Dosolíme a přidáme sladkou smetanu na zjemnění.

  4. Omáčka se může i rozmixovat, chuť je pak díky rozmixované cibuli výraznější.

  5. Přidáme naporcované maso a můžeme podávat s knedlíkem, těstovinama nebo rýží.

Poznámka

Je to vlastně klasické cosi na paprice - jako kuře, králík, vepřové.

Já ale dávám maso vařit jako na vývar i se zeleninou, přijde mi pak omáčka silnější a chutnější a hlavně mi zbyde aspoň trochu slepčího vývaru, který miluju.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 267 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slepice na paprice

  • Pavel13 Pavel13

    casino:
    Inu, proti gustu... jak je libo, ale i když vložíme do studené vody a zvolna (to je to hlavní) vaříme doměkka, i tak je maso dobré... ale jak říkám a jak říkávaly naše moudré babičky "proti gustu,m žádný dišputát" - ale můžete to zkusit s půlkou slípky ve studené a s půlkou slípky v horké nebo vařící vodě - a pak ochutnat. Jen ne ten papiňák... Za to se přimlouvám, třebaže jsou věcičky, kdy i papiňák použijeme;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Pavel: "... vodu dát studenou, pak je vývar výtečný."
    Je otázne, zda vaříme maso pro vývar:-O či zda vaříme maso pro maso;-)
    No, on to asi málokdo pozná, jak bylo vařeno, ale podle kuchařských zvyklostí, by se zde ten pták neměl koupat ve studené vodě, ale měl by se utopit ve vodě vroucí :-K

    Odpovědět

  • Pavel Pavel(neregistrovaný)

    Až zpěníte cibulku, přidejte moukou, za stálého míchání připravte cibulovou jíšku, přidejte mletou papriku, promíchejte, krátce Osmahněte, aby se otevřela vůně a chuť, přidejte necelou lžíci rajčatového protlaku, už jen velmi krátce osmahněte, aby se paprika ani trochu nespálila, pak pozvolna zalijte vývarem za stálého míchání metličkou, aby se neudělaly žmolky, osolte, povařte asi 15 až 20 minut za promíchávání, aby se ztratila chuť mouky, přeceďte a cibuli propasírujte nebo rozmixujte, přidejte smetanu a už jen krátce opatrně povařte, aby se smetana nesrazila. Dosolte a ochuťte pepřem. Protlak dodá jemnou chuť a především - a to je to hlavní - barvu. Opatrně však s ním, jeho chuť musí být jen ve vzdáleném podtónu hlavní vůně a chutě mleté papriky.

    Odpovědět

  • Pavel Pavel(neregistrovaný)

    Pepíno:
    Vážený Pepíno - a udělal jste dobře, když jste si neběžel koupit "papiňák" - slepici nutno vařit zvolna a dlouho, a vodu dát studenou, pak je vývar výtečný. Do polévky pak připravte novou zeleninu, ta vyvařená je k ničemu.

    Odpovědět

  • mekanik mekanik(neregistrovaný)

    skvělá omáčka:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • iveta iveta(neregistrovaná)

    rosta:rosta je správná čecha

    Odpovědět

  • pohlreich pohlreich(neregistrovaný)

    rosta:PAPRIKY:-!:-!:-!

    Odpovědět

  • rosta rosta(neregistrovaná)

    velice dobry,ale ja jste maso orestuji na zakladu cibule papryky a koreni pak ho dam stranou a dodelam,viz postup.majda je vice provonena.:-)huner.r@seznam.cz

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Na to, že to byla moje první slepice a první omáčka, kterou jsem vařila, se všichni oblizovali. Díky za recept, budu vařit častěji.
    :yes:

    Odpovědět

  • dx dx(neregistrovaný)

    dobrota chutná to dobře Ňam skvělé:-p:-K:-D:yes::-*

    Odpovědět

  • xxx d xxx d(neregistrovaný)

    :-)):yes:4dobrá omáčka a sladká vúně ňam:-K:-8:-p:-p:-*:-D

    Odpovědět

  • dexter x dexter x(neregistrovaný)

    dobrá omáčka a lahodná vůně:yes:

    Odpovědět

  • Josef Josef(neregistrovaný)

    Ze staré slepice je nejlepší polévka to je jako, že na starém kole se dobře jezdí jde zlehka a nemusí se moc šlapat.

    Odpovědět

  • oldřich  ma oldřich ma(neregistrovaná)

    jdu na to jenom se bojím zahuštění držte palce:yes:

    Odpovědět

  • kakaček kakaček(neregistrovaný)

    kakaček:výborné

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo