Slepice na paprice
Silný vývar tvoří lahodnou chuť omáčky. Měkké slepičí maso plné chuti spolu s omáčkou a vhodně zvolenou přílohou bude chutnat milovníkům tradiční kuchyně a možná zláká k ochutnání i její odpůrce. Jako přílohu zvolte knedlík, rýži, těstoviny či noky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 66 669 kJ / 15 934 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 825,98 g |
Tuky | 212,89 g |
Vláknina | 2 445,20 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 57,51 g |
Sůl | 127,50 g |
Sacharidy | 1 458,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to vlastně klasické cosi na paprice - jako kuře, králík, vepřové. Já ale dávám maso vařit jako na vývar i se zeleninou, přijde mi pak omáčka silnější a chutnější a hlavně mi zbyde aspoň trochu slepičího vývaru, který miluju.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 6. 2021 22:42
27. 10. 2015 15:46
Inu, proti gustu... jak je libo, ale i když vložíme do studené vody a zvolna (to je to hlavní) vaříme doměkka, i tak je maso dobré... ale jak říkám a jak říkávaly naše moudré babičky "proti gustu,m žádný dišputát" - ale můžete to zkusit s půlkou slípky ve studené a s půlkou slípky v horké nebo vařící vodě - a pak ochutnat. Jen ne ten papiňák... Za to se přimlouvám, třebaže jsou věcičky, kdy i papiňák použijeme
27. 10. 2015 13:57
Je otázne, zda vaříme maso pro vývar či zda vaříme maso pro maso
No, on to asi málokdo pozná, jak bylo vařeno, ale podle kuchařských zvyklostí, by se zde ten pták neměl koupat ve studené vodě, ale měl by se utopit ve vodě vroucí
27. 10. 2015 13:14
27. 10. 2015 13:06
Vážený Pepíno - a udělal jste dobře, když jste si neběžel koupit "papiňák" - slepici nutno vařit zvolna a dlouho, a vodu dát studenou, pak je vývar výtečný. Do polévky pak připravte novou zeleninu, ta vyvařená je k ničemu.
18. 5. 2014 02:39
15. 2. 2014 17:15
18. 1. 2014 15:25
1. 12. 2013 11:42
17. 11. 2013 11:36
22. 7. 2013 11:38
22. 7. 2013 11:34
22. 7. 2013 11:30
11. 3. 2013 16:13
23. 2. 2013 13:51
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 6 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 7 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 8 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 14 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 4 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 5 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 5 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 5 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 5 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 5 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 6 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 6 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Víte, jak se připravuje slepice na paprice? Na rozdíl od kuřete musíme slepičku předem uvařit
Jak správně usmažit cibuli dosklovita, dorůžova či dočervena? Začátečníkům video napoví, jak postupovat
Jak uvařit slepici nebo kuře na paprice. Postup zvládne i nezkušený začátečník
Další recepty
Tématické fráze: slepice recepty slepice recept recepty ze slepice slepice na papryce kuře na paprice od babičky recepty slepice slepičí omáčka omáčka na paprice omáčka ze slepice slepice v papináku slepice recept slepice kuře na paprice podle pohlreicha video recepty-slepice na paprice slepice na smetaně slepicena paprice slepice na slepice na smětaně recept slepice na paprice-recept slepice na parice
Suroviny: slepice, mrkev, celer, pórek, česnek, kapusta, květák, sůl, pepř mletý, cibule, olej, paprika sušená sladká, mouka hladká, smetana sladká, sůl
Slepice na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wjwg
26 názorů