Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Máslový croissant s čokoládou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 687 kJ /
7 334 kcal
Bílkoviny119,31 g
– z toho živočišné bílkoviny21,76 g
– z toho rostlinné bílkoviny97,55 g
Tuky407,92 g
– nasycené248,44 g
– nenasycené142,17 g
–– mononenasycené123,98 g
–– polynenasycené18,19 g
––– omega 32,14 g
Vláknina36,60 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 4,29 g
Sůl10,52 g
Sacharidy778,15 g
– cukry253,85 g
––– laktóza17,85 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 hrnky 3 hrnky (375 g) hladké mouky (plus navíc pro posypání válu) Mouka pšeničná hladká 750 g
1 PL 1 PL (9 g) instantního droždí Droždí instantní
1/4 hrnku 1/4 hrnku (50 g) cukru Cukr bílý 62.5 g
1,25 KL 1,25 KL (7 g) soli Sůl mořská 10 g
1,25 hrnku 1,25 hrnku (300 ml) studeného plnotučného mléka Mléko kravské plnotučné 3,5% 312.5 ml
2 PL 2 PL (28 g) másla (nakrájené na kousky) Máslo kravské 20 g
1,5 hrnku 1,5 hrnku (340 g) studeného másla (nakrájeného na 3 cm kousky) Máslo kravské 375 g
2 PL 2 PL (16 g) hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
225 g 225 g hořké čokolády (jemně nasekané) Čokoláda hořká 40% 225 g
1 1 rozšlehané vejce (na potření croissantů) Vejce slepičí 70 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.