Nutriční hodnoty (Máslový croissant s čokoládou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 687 kJ / 7 334 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,31 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,76 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 97,55 g |
Tuky | 407,92 g |
– nasycené | 248,44 g |
– nenasycené | 142,17 g |
–– mononenasycené | 123,98 g |
–– polynenasycené | 18,19 g |
––– omega 3 | 2,14 g |
Vláknina | 36,60 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 4,29 g |
Sůl | 10,52 g |
Sacharidy | 778,15 g |
– cukry | 253,85 g |
––– laktóza | 17,85 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 hrnky 3 hrnky (375 g) hladké mouky (plus navíc pro posypání válu) | Mouka pšeničná hladká | 750 g |
1 PL 1 PL (9 g) instantního droždí | Droždí instantní | |
1/4 hrnku 1/4 hrnku (50 g) cukru | Cukr bílý | 62.5 g |
1,25 KL 1,25 KL (7 g) soli | Sůl mořská | 10 g |
1,25 hrnku 1,25 hrnku (300 ml) studeného plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 312.5 ml |
2 PL 2 PL (28 g) másla (nakrájené na kousky) | Máslo kravské | 20 g |
1,5 hrnku 1,5 hrnku (340 g) studeného másla (nakrájeného na 3 cm kousky) | Máslo kravské | 375 g |
2 PL 2 PL (16 g) hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
225 g 225 g hořké čokolády (jemně nasekané) | Čokoláda hořká 40% | 225 g |
1 1 rozšlehané vejce (na potření croissantů) | Vejce slepičí | 70 g |