Pečené koblihy, kynuté přes noc
Někdy při pečení spěcháme, aby těsto co nejrychleji vykynulo. V tomto receptu na koblihy jej však necháme v klidu spát v lednici přes noc. Vymezte si tak dost času na přípravu těchto sladkých pečených koblížků.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyjde asi 10 koblih
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 613 kJ / 1 580 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,29 g |
Tuky | 47,41 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 368 mg |
Sodík | 561 mg |
Sůl | 1,33 g |
Sacharidy | 240,65 g |
Postup přípravy
Do hrnku s vlažným mlékem nasypte droždí, cukr, trochu chlebové mouky, promíchejte a nechte 30 minut vzejít kvásek. Krok 2: V druhé míse smíchejte zbytek mouky, sůl, přidejte kvásek, vajíčko a pár minut hněťte robotem. Postupně přidávejte máslo pokojové teploty. Hotové těsto nechte 2 hodiny kynout na teplém místě. Následně jej přendejte do uzavíratelné mísy a přes noc nechte kynout v lednici. Krok 3: 2. den ráno:
Mísu s těstem vyndejte z lednice, sundejte víko a nechte hodinu při pokojové teplotě. Poté rozdělte na 10 stejných dílků, vytvarujte koblihy, přendejte je na plech s pečicím papírem, a nechte 2 hodiny kynout. Krok 4: Troubu rozehřejte na 180 °C. Vykynuté koblihy potřete rozehřátým máslem a pečte do zlatova, přibližně 10 minut. Následně je potřete máslem s rumem, obalte v cukru, a nechte zcela vychladnout. Krok 5: Do koblih vytvořte pomocí kulatého nože díru a libovolně naplňte zdobícím sáčkem.
Zveřejněno 20. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené koblihy, kynuté přes noc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MyYA
Moje poznámka
Pečené koblihy, kynuté přes noc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MyYA
Nejnovější recepty
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 2 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 7 hodinami
Domácí malinová zmrzlina
Přidáno před 8 hodinami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno 7. 7. 2025 14:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí quiche
TotalMudla před 31 minutami
Máslová krupková polévka
poirotka před 1 hodinou
Kuře po vracovsku
poirotka před 1 hodinou
Rychlý koláč s meruňkami
danava před 2 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
Hanahanina před 2 hodinami
Rybízový sirup
jamda před 3 hodinami
Výborný čočkový salát
Jiri_Vavra před 3 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Snoopy0249 před 4 hodinami
Polévka s kapáním
Kajkajak před 4 hodinami
Domácí sekaná
MarLen88 před 4 hodinami
Suroviny:
mouka chlebová pšeničná,
droždí instantní,
cukr,
mléko,
vejce,
máslo,
sůl,
máslo,
rum,
cukr,
marmeláda
Komentáře (4)
Hezký recept