Pečené koblihy, kynuté přes noc

Suroviny 10 koblih

Těsto:
250 g chlebové pšeničné mouky
5 g instantního droždí
50 g cukru
120 ml mléka
1 vajíčko
40 g másla
špetka soli
Na dokončení: máslo, rum, cukr
Náplň: marmeláda, Nutella, pudinkový krém

Postup přípravy receptu

  1. Večer před pečením:
    Do hrnku s vlažným mlékem nasypte droždí, cukr, trochu chlebové mouky, promíchejte a nechte 30 minut vzejít kvásek. V druhé míse smíchejte zbytek mouky, sůl, přidejte kvásek, vajíčko a pár minut hněťte robotem. Postupně přidávejte máslo pokojové teploty. Hotové těsto nechte 2 hodiny kynout na teplém místě. Následně jej přendejte do uzavíratelné mísy a přes noc nechte kynout v lednici.

  2. 2. den ráno:
    Mísu s těstem vyndejte z lednice, sundejte víko a nechte hodinu při pokojové teplotě. Poté rozdělte na 10 stejných dílků, vytvarujte koblihy, přendejte je na plech s pečicím papírem, a nechte 2 hodiny kynout. Troubu rozehřejte na 180°C. Vykynuté koblihy potřete rozehřátým máslem a pečte do zlatova (přibližně 10 minut). Následně je potřete máslem s rumem, obalte v cukru, a nechte zcela vychladnout.

  3. Do koblih vytvořte pomocí kulatého nože díru a libovolně naplňte zdobícím sáčkem.

Poznámka od kuchařky

Doporučuji malinovou marmeládu. Její nakyslá chuť se skvěle hodí k sladkému těstu.

Komentáře k receptu Pečené koblihy, kynuté přes noc

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    mika59: :-K můj děda byl despota:omg: a koblihy zásadně až hotové plněné merunkovou marmeladou....jina verze = rozvod :-D

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Eja57: Vidíš, a já už od mé babičky neznám jinak, než smažit s povidly.. Doma jsme tak smažili a smažím i já..:-) Ale recept určitě pěkný..

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Líbí se mi to plnění až hotových koblih. Tak mě to učila babička i u smažených, nikdy ne smažit už s náplní..
    Hezký recept:yes:

    Odpovědět