Nutriční hodnoty (Marocký tažín s masovými kuličkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 325 kJ / 1 273 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,75 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 58,72 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,03 g |
Tuky | 57,24 g |
– nasycené | 15,63 g |
– nenasycené | 30,27 g |
–– mononenasycené | 23,01 g |
–– polynenasycené | 7,26 g |
––– omega 3 | 0,23 g |
Vláknina | 34,87 g |
Cholesterol | 1,11 g |
Sodík | 576 mg |
Sůl | 0,99 g |
Sacharidy | 101,64 g |
– cukry | 69,96 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
150 g 150 g mletého masa (ideální je jehněčí, ale můžete použít hovězí nebo vepřové) | Vepřový ořez | 150 g |
70 g 70 g špaldového kernota (nebo bulguru) | ||
1 hrst 1 hrst čerstvé máty | Máta peprná list čerstvá | |
2 2 střední cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
1 kg 1 kg rajčat | Rajče červené čerstvé | 1000 g |
1 1 menší lilek | Lilek čerstvý | |
1 1 mladá cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
1 1 žlutá paprika | Paprika žlutá čerstvá | 150 g |
1 hrst 1 hrst rybízu (není nutné) | Rybíz červený čerstvý | |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého koriandru | Koriandr list sušený | 2.5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky římského kmínu | Římský kmín mletý | 3.5 g |
1 kousek 1 kousek kůry skořice | Skořice ceylonská | |
1 hvězdička 1 hvězdička badyánu | Badyán | 1 g |
olej | Olej řepkový | |
1 1 velký svazek čerstvého koriandru (nebo petrželky) | Koriandr listy čerstvé |