Nutriční hodnoty (Marocký tažín s masovými kuličkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 325 kJ / 1 273 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 58,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,03 g |
| Tuky | 57,24 g |
| – nasycené | 15,63 g |
| – nenasycené | 30,27 g |
| –– mononenasycené | 23,01 g |
| –– polynenasycené | 7,26 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 34,87 g |
| Cholesterol | 1,11 g |
| Sodík | 576 mg |
| Sůl | 0,99 g |
| Sacharidy | 101,64 g |
| – cukry | 69,96 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g mletého masa (ideální je jehněčí, ale můžete použít hovězí nebo vepřové) | Vepřový ořez | 150 g |
| 70 g 70 g špaldového kernota (nebo bulguru) | ||
| 1 hrst 1 hrst čerstvé máty | Máta peprná list čerstvá | |
| 2 2 střední cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 1 kg 1 kg rajčat | Rajče červené čerstvé | 1000 g |
| 1 1 menší lilek | Lilek čerstvý | |
| 1 1 mladá cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 1 1 žlutá paprika | Paprika žlutá čerstvá | 150 g |
| 1 hrst 1 hrst rybízu (není nutné) | Rybíz červený čerstvý | |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého koriandru | Koriandr list sušený | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky římského kmínu | Římský kmín mletý | 3.5 g |
| 1 kousek 1 kousek kůry skořice | Skořice ceylonská | |
| 1 hvězdička 1 hvězdička badyánu | Badyán | 1 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 1 velký svazek čerstvého koriandru (nebo petrželky) | Koriandr listy čerstvé |