Nutriční hodnoty (Pórkovo-bramborový krém se smetanou a podušenými lesními houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 2 128 kJ / 509 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,17 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,50 g |
Tuky | 33,71 g |
– nasycené | 21,50 g |
– nenasycené | 10,73 g |
–– mononenasycené | 8,93 g |
–– polynenasycené | 1,80 g |
––– omega 3 | 0,41 g |
Vláknina | 3,85 g |
Cholesterol | 98 mg |
Sodík | 99 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 37,70 g |
– cukry | 9,43 g |
––– laktóza | 7,68 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
3-4 3-4 brambory | Brambor zimní | 175 g |
500 ml 500 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 500 ml |
200 ml 200 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
lesní houby (podle možností a chuti) | Hřib čerstvý | |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
sůl | Sůl mořská | |
hladkolistá petržel | Petržel kořenová čerstvá |