Nutriční hodnoty (Pórkovo-bramborový krém se smetanou a podušenými lesními houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 2 128 kJ / 509 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,50 g |
| Tuky | 33,71 g |
| – nasycené | 21,50 g |
| – nenasycené | 10,73 g |
| –– mononenasycené | 8,93 g |
| –– polynenasycené | 1,80 g |
| ––– omega 3 | 0,41 g |
| Vláknina | 3,85 g |
| Cholesterol | 98 mg |
| Sodík | 99 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 37,70 g |
| – cukry | 9,43 g |
| ––– laktóza | 7,68 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 3-4 3-4 brambory | Brambor zimní | 175 g |
| 500 ml 500 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 500 ml |
| 200 ml 200 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| lesní houby (podle možností a chuti) | Hřib čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| hladkolistá petržel | Petržel kořenová čerstvá |