

Grilovaná krkovička v marinádě
Suroviny
- (Marináda)
- 1 kg vepřové krkovičky (plátky)
- majoránka 1 lžíce
- solamyl 1 lžíce
- kmín 1 lžíce
- 1,5 lžíce pepře
- 1,5 lžíce kari
- 1,5 lžíce soli
- 0,5 lžíce červené papriky
- 10 ks stroužků česneku
- 2 ks vejce
- worchesterová omáčka
- kečup
- olej
Postup přípravy receptu
Marináda: Všechny ingredience důkladně promícháme. Kečup a worchesterovou omáčku s olejem doplníme dle vlastní chuti a požadované hustoty marinády. Marinádu pak necháme 30 minut uležet v chladnu.
Plátky krkovičky potřeme marinádou a naskládáme do uzavíratelné nádoby. Necháme odležet - nejlépe přes noc, ale klidně i 2-3 dny.
Poté grilujeme buď venku na zahradním grilu, nebo i v troubě, která má gril - tak jako jsem to udělala já.
Poznámka od kuchařky
Použít můžeme jakékoli vepřová, nebo hovězí maso, které máme rádi a chceme ho grilovat.
Jako přílohu jsem zvolila vařený brambor.
Recept jsem dostala od kamarádky e-mailem - autora neznám.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Grilovaná krkovička v marinádě
-
tady lojzik! je to vyborny a dpotucuju... vsecko de skvele nema to chybu.. lojzik
-
Vypadá to vcelku dobře.... už to odpočívá v lednici a zejtra se uvidí! a jinak marináda chutná skvěle a maso bude určitě výborný! díky za recept.... ;) ;)
-
dělal jsem......... maso bylo v marinádě výbornýýýýýýýýýýýýýýýý
-
Tak dneska manžel nakoupí, ja naložim a zítra grilujeme, diky za tip
-
tak mam naloženo a zitra to vypukne
snad se to nebude moc palit.
-
Tak hledám rúzné marinády a tahle se m taky moc líbí...ukládám do oblíbených a zkusím.
A fotečka je bezvadná...... -
Sodovka: Foto není nijak zvětšené. Jen vyfocené na výšku. Mi se to taky tak moc líbí, ale je to samozřejmě věc názoru.
-
Marinda vypadá
. Připájím se taky k Věrce. Fotky na výšku nejsou moc šťastnou volbou. Přiznám se, že mě spíš odpuzuji než přitahuji. Fotka na výšku je zkreslená a neestetická.
Mluvím sama za sebe. Chápu, že je to věc vkusu, ale přikláním se ke klasickým fotkám, kde naaranžované jídlo vypadá lépe.
Jinak receptík ukládám do oblíbených. Marinády mají u nás zelenou. Hanko, posílám +6.
-
Touto marinádou se nedá žádné maso zkazit, i já dělám celkem běžně, takže mňamka veliká
-
Zajímavá marináda
+4
a fotka hodně jedlá
-
Věrka:
Snad tady hodnotíme recept
fotky můžeme pouze pochválit,nebo nic
-
hanahcotton: no, nemusí se to přece tak zvětšovat
vždyť jiní tady maji krásně nafocené recepty, jde to i tak
-
Věrka:to foto není zvětšené, je to jen vyfocený detail...
Zatím to nikomu nevadilo
-
hned zítra udělám, vypadá moc dobře
-