Nutriční hodnoty (Lehký jablečný dezertík)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 992 kJ / 476 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,36 g |
| Tuky | 13,46 g |
| – nasycené | 7,87 g |
| – nenasycené | 4,87 g |
| –– mononenasycené | 3,77 g |
| –– polynenasycené | 1,10 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 4,68 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 85 mg |
| Sůl | 0,19 g |
| Sacharidy | 81,71 g |
| – cukry | 63,26 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 středně velké jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 1 lžíce 1 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g |
| 1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| 1 lžíce 1 lžíce vanilkového pudingu | Puding v prášku | 15 g |
| voda | Voda | |
| asi 100 ml 100 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce strouhaného perníku | Perník strouhaný | 15 g |