Nutriční hodnoty (Špenátové ravioli s krůtím masem a přelivem z modrého sýra)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 462 kJ / 588 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,29 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,04 g |
| Tuky | 28,04 g |
| – nasycené | 7,97 g |
| – nenasycené | 16,95 g |
| –– mononenasycené | 12,24 g |
| –– polynenasycené | 4,71 g |
| ––– omega 3 | 1,08 g |
| Vláknina | 8,45 g |
| Cholesterol | 286 mg |
| Sodík | 621 mg |
| Sůl | 1,56 g |
| Sacharidy | 56,08 g |
| – cukry | 4,13 g |
| ––– laktóza | 0,36 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 g 50 g listového špenátu | Špenát čerstvý | 50 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| Asi 75 g 75 g celozrnné hladké mouky (pšeničné) + na podsypání | Mouka pšeničná celozrnná hladká | 75 g |
| Sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1/2 1/2 menší cibule (asi 25g) | Cibule čerstvá | 35 g |
| 60 g 60 g mletého krůtího nebo kuřecího masa | ||
| 2 2 polovičky sušených rajčat (ne v oleji) – spřených | Dužina červeného rajčete sušená | |
| 25 g 25 g sýra s modrou plísní – použila jsem Nivu | Niva 50% t. v s. | 25 g |
| 30 ml 30 ml drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 30 ml |