Nutriční hodnoty (Kopřivová polévka s vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 858 kJ / 444 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,77 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,59 g |
| Tuky | 29,02 g |
| – nasycené | 5,86 g |
| – nenasycené | 20,14 g |
| –– mononenasycené | 13,71 g |
| –– polynenasycené | 6,43 g |
| ––– omega 3 | 1,62 g |
| Vláknina | 2,67 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 116 mg |
| Sůl | 0,22 g |
| Sacharidy | 30,18 g |
| – cukry | 3,30 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce oleje | Olej řepkový | 16.5 ml |
| 30 g 30 g rýže | Rýže bílá | 30 g |
| 700 ml 700 ml drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 700 ml |
| 2 hrsti 2 hrsti spařených kopřiv | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská |