Nutriční hodnoty (Polévka z červené řepy s řapíkatým celerem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 358 kJ / 324 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,68 g |
| Tuky | 14,53 g |
| – nasycené | 2,07 g |
| – nenasycené | 11,88 g |
| –– mononenasycené | 7,66 g |
| –– polynenasycené | 4,22 g |
| ––– omega 3 | 0,97 g |
| Vláknina | 28,47 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 535 mg |
| Sůl | 1,15 g |
| Sacharidy | 24,12 g |
| – cukry | 13,88 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 70 g 70 g červené řepy | Červená řepa čerstvá | 70 g |
| 1 1 menší řapík celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého římského kmínu | Římský kmín mletý | 3.5 g |
| 200 ml 200 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 200 ml |