

Kynutá maková bábovka
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- 50 g cukru krupice
- 1 vejce
- 50 g tuku na pečení
- 1 kostku droždí
- špetku soli
- citronovou kůru
- mléko na zadělání těsta
Postup přípravy receptu
Ohřeju si trochu mléka, aby bylo vlažné (ne horké). :
Rozdrobím do něj droždí a přidám lžičku cukru. :
Nechám na teplém místě nabobtnat. :
Do mísy si dám mouku, cukr, sůl a citronovou kůru, přidám vejce, rozpuštěný tuk a vzešlý kvásek.
Těsto dobře propracuji a necham kynout asi hodinu.
Vykynulé těsto vyklopím na pomoučený vál a propracuji ho.
Válečkem z těsta vyválím oválnou placku. Na placku rovnoměrně nanesu makovou náplň a placku opatrně zavinu.
Vložím do vymaštěné a vysypané babovkové formy.
Peču při 200°C asi 40 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kynutá maková bábovka
-
ahojky. Tak už asi po čtvrté se pokouším udělat bábovku z kynutého těsta.Dámy, i když vše jsem vždy dělala podle návodu,bábovka když jsem ji vyklopila tak byla jak malovaná,když jse jí rozřízla,
tak měla strukturu jak chlupaté knedlíky,tvrdá,jako uvařená,nebo sražená
nevíte čím to je? toto se mi stalo už dvakrát. Dříve jsem bábovky i jiná těsta dělala normálně a nikdy se mi to nestalo.
-
Vypadá moc dobře brzy vyzkouším!
-
-
ja na tu makovou napln uplne zapomela,ale dela se jako kazda jina:)
-
teda Mirco75 - krásné dílo
-
Christynka20
bábovka byla vynikající
.Jen jsem musela změnit poměr tuku,místo 50g jsem dala asi 120g.Těch 50g je na 500g mouky málo
Mléka jsem dala něco málo přes 200ml.Posílám boďku č.3 a fotky,jen se omlouvám,že nejsou i ty na řezu,ale odešel mi foťák
a tak jsou i s ním v opravě
.
-
christynka20 - v receptu v surovinách ti chybí to nejdůležitější - ten mák
, ale jinak
-
Christýnko20, vítám tě mezi námi v Topácké rodince a přeji ti, aby si tu byla spokojená, jako my všichni