Nutriční hodnoty (Rozetky z kynutého těsta s blumami a tvarohem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 18 330 kJ / 4 381 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,77 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 54,97 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 63,80 g |
Tuky | 229,39 g |
– nasycené | 137,25 g |
– nenasycené | 81,96 g |
–– mononenasycené | 70,53 g |
–– polynenasycené | 11,43 g |
––– omega 3 | 1,32 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 1,16 g |
Sodík | 817 mg |
Sůl | 1,87 g |
Sacharidy | 451,17 g |
– cukry | 108,93 g |
––– laktóza | 23,09 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
60 g 60 g cukru krupice | Cukr bílý | 60 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
42 g 42 g droždí (1 kostka) | Droždí pekařské lisované | 42 g |
blumy (lze i švestky, malé meruňky) | Bluma čerstvá | |
250 g 250 g tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
150 g 150 g másla (na potírání) | Máslo kravské | 150 g |
máslo na vymazání pekáčku | Máslo kravské | |
moučkový cukr na posypání | Cukr bílý |