Nutriční hodnoty (Cizrnová polévka s mangoldem a zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 603 kJ / 1 100 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,85 g |
| Tuky | 37,57 g |
| – nasycené | 3,63 g |
| – nenasycené | 31,93 g |
| –– mononenasycené | 18,41 g |
| –– polynenasycené | 13,52 g |
| ––– omega 3 | 2,22 g |
| Vláknina | 89,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 69 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 92,85 g |
| – cukry | 8,35 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g cizrny (v suchém stavu) | Cizrna | 250 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| celerová nať | Petržel nať čerstvá | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| mletá červená paprika | Paprika červená sušená | |
| 1 1 velká hrst pokrájených mangoldových listů | Mangold |