Nutriční hodnoty (Houbová omáčka s bramborovým knedlíkem plněným vajíčkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 12 075 kJ / 2 886 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 128,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 86,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,13 g |
| Tuky | 99,97 g |
| – nasycené | 19,79 g |
| – nenasycené | 54,76 g |
| –– mononenasycené | 41,91 g |
| –– polynenasycené | 12,85 g |
| ––– omega 3 | 2,29 g |
| Vláknina | 48,50 g |
| Cholesterol | 2,59 g |
| Sodík | 1,12 g |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 344,60 g |
| – cukry | 24,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 kg 2 kg brambor uvařených ve slupce | Brambor zimní | 2000 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| polohrubá mouka | Mouka pšeničná polohrubá | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 8 8 natvrdo uvařených vajíček | Vejce slepičí | 560 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| nakrájené čerstvé houby | Hřib čerstvý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| kmín | Kmín | |
| smetana (nebo smetana ke šlehání) | Smetana kravská sladká 12% | |
| asi 1 lžíce asi 1 lžíce hladké mouky na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | 10 g |