Nutriční hodnoty (Zdravý jablečný závin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 653 kJ / 2 068 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,64 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 34,60 g |
Tuky | 51,76 g |
– nasycené | 8,25 g |
– nenasycené | 33,77 g |
–– mononenasycené | 21,83 g |
–– polynenasycené | 11,94 g |
––– omega 3 | 2,23 g |
Vláknina | 50,70 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 314,60 g |
– cukry | 64,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g žitné mouky | Mouka žitná hladká | 250 g |
100 g 100 g celozrnné špaldové mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 100 g |
4 4 jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
20 ml 20 ml oleje | Olej řepkový | 20 ml |
rozinky | Rozinky | |
hrst hrst nasekaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
130 ml 130 ml vody | Voda | 130 ml |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
1 lžička 1 lžička perníkového koření | Perníkové koření | 5 g |