Nutriční hodnoty (Ořechové kuličky s jablkovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 275 kJ / 2 217 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,90 g |
| Tuky | 80,53 g |
| – nasycené | 31,85 g |
| – nenasycené | 40,23 g |
| –– mononenasycené | 18,13 g |
| –– polynenasycené | 22,10 g |
| ––– omega 3 | 3,59 g |
| Vláknina | 42,40 g |
| Cholesterol | 387 mg |
| Sodík | 165 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 310,90 g |
| – cukry | 154,33 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brambor uvařených ve slupce | Brambor zimní | 500 g |
| 100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 50 g 50 g moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 40 g 40 g mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 40 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
| 2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |