Chlupaté knedlíky

sidera Kuchař:

Bramborová jídla 20 názorů

520

Suroviny

400 g vařených brambor
500 g syrových brambor
200 g hrubé mouky
1 vejce
sůl
sklenice kysaného zelí
200 g pískového cukru
oloupané rajče
špetka kmínu
špetka soli
500 g vařeného uzeného bůčku
velká cibule osmažená do zlatova
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zelí vložíme na mírně osmaženou cibulku, přidáme nakrájené rajče, kmín, cukr a sůl, podléváme malým množsvím vody a dusíme do měkka - asi hodinu. Vydusíme všechnu vodu, zaprášíme lžicí hl. mouky a krátce podusíme.

  2. Vařené brambory v míse rozšťoucháme.

  3. Syrové brambory nastrouháme a přes husté síto je několikrát propláchneme studenou vodou. Poté je vymačkáme a přidáme k vařeným bramborám spolu s moukou, vejcem a solí a vyhněteme husté těsto. V dlani z těsta děláme malé šištičky, zaváříme do vroucí vody a vaříme asi 8 minut.

  4. Uvařené vylovíme děravou naběračkou a rovnou vkládáme do teplého zelí.

  5. Přidáme nasekané uzené maso a osmaženou cibulku a vše pěkně promícháme.

Poznámka

Vypadá to děsně, ale chutná báječně. Teplé, studené i ohřívané.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 631 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chlupaté knedlíky

  • Astheart Astheart(neregistrovaný)

    200 g cukru do zelí??? To je strašně moc!

    Odpovědět

  • ala.nehybova ala.nehybova(neregistrovaná)

    S kachnickou, červeným zelím a spenatkem. Zradylko

    Odpovědět

  • Jezynky Jezynky

    Dnes jsem dělala plný pekáč,s tim,že bude i na zítra..a zítra budu muset vařit,protože se to všechno snědlo:)výborný

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dana: a víte, co se u nás vždy vařilo z vody po uvaření chlupáčů? Tohle ;-);-);-)
    http://www.toprecepty.cz/recept/8215-polevka-po-va...

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    spagetka:Mali Ste pravdu,že boli "ublemcané" (krásne slovo :-))) Ale inač veľmi všetkým chutilo. Ďakujem za recept.:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dana: vyplaví se tím škrob a není to pak takové lepivé, "ublemcané", či jak to nazvat

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Preco tie surove zemiaky premyvate vodou? Dakujem.

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Je to děsně žravý,taková správná patlačka,ale je to žráááádýýýlko:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • lili lili(neregistrovaný)

    rajce vylepsi celkovou chut pokrmu a taky zlepsi traveni, podpori produkci zaludecni kyseliny a proto je traveni jednodussi

    Odpovědět

  • pája pája(neregistrovaná)

    výborné :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • viktoria.c viktoria.c

    tak jsem recept zkusila ale bez masa jsem vegetarián a super :) jen jsem asi dala málo mouky těsto se mi lepilo tak jsem dala o dost více jinak bych ty válečky neušudlala :) :yes:

    Odpovědět

  • Nikol Nikol(neregistrovaný)

    Řekla bych, že dotaz \"na co tam je to rajče\", neznamenal nepochopení kam ho přidat, ale jaký má to rajče v zelí po přidání efekt. Také by mne to zajímalo,je to snad kvůli barvě, nebo něčemu jinému ? Děkuji :))) Mimochodem zítra dělám, vypadá to super :yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    autorka ho dáva do zelí...

    Odpovědět

  • Lenka30 Lenka30

    naco tam to rajče???

    Odpovědět

  • Petraska Petraska

    Chlupaté knedlíky mají vypadat děsně, v tom je jejich kouzlo;-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: chlupaté knedlíky chlupaté knedlíky recept chlupatý knedlík chlupatý knedlíky recept na chlupate knedliky chlupati knedliky recept chlupate knedliky knedliky chlupate recepty chlupate knedliky chlupateknedliky chlupate knedle chlupate knedlik chlupaté knedlíky chlupatý knedlíky recept chlupatý knedlík recept clupaté knedlíky chlupate knedlíky recepty recepty na chlupate knedliky chlupaté knedlíky-recept chlupate knědliki

Zapomněl/a jsem heslo