Chlupaté knedlíky

sidera Kuchař:

Bramborová jídla 19 názorů

chlupaté knedlíky
518
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Suroviny

400 g vařených brambor
500 g syrových brambor
200 g hrubé mouky
1 vejce
sůl
sklenice kysaného zelí
200 g pískového cukru
oloupané rajče
špetka kmínu
špetka soli
500 g vařeného uzeného bůčku
velká cibule osmažená do zlatova
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zelí vložíme na mírně osmaženou cibulku, přidáme nakrájené rajče, kmín, cukr a sůl, podléváme malým množsvím vody a dusíme do měkka - asi hodinu. Vydusíme všechnu vodu, zaprášíme lžicí hl. mouky a krátce podusíme.

  2. Vařené brambory v míse rozšťoucháme.

  3. Syrové brambory nastrouháme a přes husté síto je několikrát propláchneme studenou vodou. Poté je vymačkáme a přidáme k vařeným bramborám spolu s moukou, vejcem a solí a vyhněteme husté těsto. V dlani z těsta děláme malé šištičky, zaváříme do vroucí vody a vaříme asi 8 minut.

  4. Uvařené vylovíme děravou naběračkou a rovnou vkládáme do teplého zelí.

  5. Přidáme nasekané uzené maso a osmaženou cibulku a vše pěkně promícháme.

Poznámka

Vypadá to děsně, ale chutná báječně. Teplé, studené i ohřívané.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 133 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chlupaté knedlíky

  • ala.nehybova ala.nehybova(neregistrovaná)

    S kachnickou, červeným zelím a spenatkem. Zradylko

    Odpovědět

  • Jezynky Jezynky

    Dnes jsem dělala plný pekáč,s tim,že bude i na zítra..a zítra budu muset vařit,protože se to všechno snědlo:)výborný

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dana: a víte, co se u nás vždy vařilo z vody po uvaření chlupáčů? Tohle ;-);-);-)
    http://www.toprecepty.cz/recept/8215-polevka-po-va...

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    spagetka:Mali Ste pravdu,že boli "ublemcané" (krásne slovo :-))) Ale inač veľmi všetkým chutilo. Ďakujem za recept.:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dana: vyplaví se tím škrob a není to pak takové lepivé, "ublemcané", či jak to nazvat

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Preco tie surove zemiaky premyvate vodou? Dakujem.

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Je to děsně žravý,taková správná patlačka,ale je to žráááádýýýlko:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • lili lili(neregistrovaný)

    rajce vylepsi celkovou chut pokrmu a taky zlepsi traveni, podpori produkci zaludecni kyseliny a proto je traveni jednodussi

    Odpovědět

  • pája pája(neregistrovaná)

    výborné :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • viktoria.c viktoria.c

    tak jsem recept zkusila ale bez masa jsem vegetarián a super :) jen jsem asi dala málo mouky těsto se mi lepilo tak jsem dala o dost více jinak bych ty válečky neušudlala :) :yes:

    Odpovědět

  • Nikol Nikol(neregistrovaný)

    Řekla bych, že dotaz \"na co tam je to rajče\", neznamenal nepochopení kam ho přidat, ale jaký má to rajče v zelí po přidání efekt. Také by mne to zajímalo,je to snad kvůli barvě, nebo něčemu jinému ? Děkuji :))) Mimochodem zítra dělám, vypadá to super :yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    autorka ho dáva do zelí...

    Odpovědět

  • Lenka30 Lenka30

    naco tam to rajče???

    Odpovědět

  • Petraska Petraska

    Chlupaté knedlíky mají vypadat děsně, v tom je jejich kouzlo;-)

    Odpovědět

  • Iwakk Iwakk

    Náhodou, vypadá to moc dobře, dávám další bodík :yes::-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo