Nutriční hodnoty (Bábovka s rumovou hruškou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 13 785 kJ / 3 295 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,12 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,54 g |
| Tuky | 179,13 g |
| – nasycené | 18,09 g |
| – nenasycené | 147,10 g |
| –– mononenasycené | 104,33 g |
| –– polynenasycené | 42,76 g |
| ––– omega 3 | 12,45 g |
| Vláknina | 9,90 g |
| Cholesterol | 857 mg |
| Sodík | 218 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 377,05 g |
| – cukry | 220,82 g |
| ––– laktóza | 4,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 velká zralá hruška | Hruška čerstvá | 130 g |
| rum cca 100 ml | Rum | |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 1 1 citronový pudink | Puding v prášku | |
| 200 g 200 g krupicového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 kávová lžička skořice | Skořice ceylonská | |
| 150 ml 150 ml oleje | Olej řepkový | 150 ml |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 4 4 vejce - žloutky a bílky zvlášť | Vaječný žloutek | 92 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| strouhaný kokos na vymazání a vysypání formy | Kokos strouhaný |