Nutriční hodnoty (Domácí špecle s pikantním rajčatovým zelím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 14 396 kJ / 3 441 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,84 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 50,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 50,98 g |
Tuky | 166,29 g |
– nasycené | 73,19 g |
– nenasycené | 83,34 g |
–– mononenasycené | 66,99 g |
–– polynenasycené | 16,35 g |
––– omega 3 | 2,26 g |
Vláknina | 19,20 g |
Cholesterol | 768 mg |
Sodík | 5,82 g |
Sůl | 14,42 g |
Sacharidy | 375,80 g |
– cukry | 17,20 g |
––– laktóza | 3,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 ml 500 ml polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
cca 200 ml 200 ml vody | Voda | 200 ml |
sůl | Sůl mořská | |
1 1 malá hlávka zelí | Zelí bílé čerstvé | |
2 PL 2 PL oleje nebo sádla | Olej řepkový | 22 ml |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
feferonka podle chuti | Chilli paprička čerstvá | |
rajčatový protlak (malá plechovka) | Protlak rajčatový | |
200 g 200 g balkánského sýra | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 200 g |