Nutriční hodnoty (Bábovka s jahodami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 390 kJ / 2 961 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 41,52 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,00 g |
| Tuky | 124,24 g |
| – nasycené | 15,86 g |
| – nenasycené | 94,70 g |
| –– mononenasycené | 67,74 g |
| –– polynenasycené | 26,96 g |
| ––– omega 3 | 7,35 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 1,05 g |
| Sodík | 3,82 g |
| Sůl | 1,36 g |
| Sacharidy | 384,80 g |
| – cukry | 165,80 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 150 g 150 g cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 8 lžic 8 lžic oleje | Olej řepkový | 88 ml |
| 1 lžička 1 lžička kypřicího prášku | Kypřící prášek | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 150 g 150 g mražených jahod (dle chuti) | Jahody mražené | 150 g |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá |