Kotlety New York

k.radulka Kuchařka: k.radulka

Vepřové maso 75 názorů

Suroviny

cca 1 kg vepřové pečeně s kostí vcelku
1 sáček grilovacího koření
1 kořen zázvoru
3 stroužky česneku
1 lžička provensálského koření
2 lžíce protlaku
2 lžíce oleje
1 velká cibule
1 smetana 12 %
jíška Knorr světlá
podravka
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 99 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nařežeme k spodní kosti, nedořezáváme až dolů, aby maso drželo pohromadě podél kosti a jednu mezi kostí, vzniknou tak dvě kotlety jedna s kostí a jedna bez.

  2. Do každé z kotlet dáme půl kolečka cibule a pomažeme celé marinádou z koření, česneku, nastrouhaného zázvoru, oleje a protlaku, i v mezerách.

  3. Dáme do pekáčku marinovat do druhého dne.

  4. Dáme péct na 200 °C cca hodinku přiklopené, pak jen chvilku na barvičku.

  5. Můžeme podávat bez omáčky, ale já ji dělám, je to šmakovnější.

  6. Maso vyndáme z pekáčku a výpek dáme na plotnu a vyvaříme, posypeme podravkou, když je třeba a podlejeme vodou cca 200 ml. Zahustíme jíškou Knorr a provaříme.

  7. Přilijeme smetanu, promícháme a je hotovo.

Poznámka

Podáváme, s čím jen chcete. Když máte omáčku, jsou k tomu dobré i knedlíky. Bez omáčky tak s chlebem nebo se zelím a knedlíkem a nebo brambor...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 280 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kotlety New York

  • hosta hosta(moderátorka)

    https://www.prozeny.cz/clanek/test-kupovanych-jise...
    "..... V testu ji všichni čtyři ochutnávači označili za nejlepší. Když k tomu přičteme i to, že ve složení jsou jen tytéž položky, které bychom do ní dali doma, pak je jasné, že tohle je dobrá volba."
    Jíška Knorr je tuk a mouka - jsou horší přípravky k vaření a dochucování:-)

    Odpovědět

  • milofr milofr

    nic horšího než hotová jíška snad ani neexistuje a navíc ta od knorr-a

    Odpovědět

  • elunda elunda

    Podravka, hotová jíška!!! FuJ!

    Odpovědět

  • Anna Anna(neregistrovaná)

    Já to zahuštuji sýrem na vaření , podávám z bramborem.:-:-D

    Odpovědět

  • Palecek Palecek

    o víkendu zkouším!!! WoW!:-K

    Odpovědět

  • Jarmila Jarmila(neregistrovaná)

    Proč Kotleta NEW YORK ,když tam nic americkýho není,pojmenovala bych ji kotleta po provensálsku,když už tam je to koření.

    Odpovědět

  • MILENA MILENA(neregistrovaný)

    brrrrrr Podravka....umělá jíška....tak to ne!
    :no::-//:no:

    Odpovědět

  • Jarmila Jarmila(neregistrovaná)

    Alena: Alenko díky...mám po noční a nevěděla jsem jak připravit kotletu v celku, co mi ležela v lednici, našla jsem tenhle recept, ale nemám zázvor....díky Tobě jsem udělala marinádu z worcestru, hořčice, hodně česneku (to manžel miluje), ještě trochu sojovky a kapky chili omáčky...prostě jak od pejska s kočičkou :-D a už se těším, až budu po vyspání péct :-))

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Tak vyzkouším :) Určitě bez zázvoru a podravky, a dám vědět jak chutnalo :)

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(neregistrovaná)

    Ano staci jen vypek, nemusite davat smetanu.

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    To se mi moc líbí, chtěla bych vyzkoušet, ale co místo smetany, nemáte nějaký tip? Třeba jen vodu/vývar?

    Odpovědět

  • Brtník Brtník(neregistrovaný)

    tak už je v troubě a peče se.šupl sem k tomu čerstvé bylinky.a kolem přikrájel trošku špeku :-)děkuji za inspiraci :yes:

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    Mě teda moooc chutnalo.Marinadu jsem si udelala jinou(worchester,horcici,cesnek,sul a pepr)Dobry napad!!V pomalem hrnci je to urcite lepsi!!!:-);-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Míša: záleží na tom, jak velký kus kořene jste dala, zázvor ve vedlejším účinku může vzácně vyvolat poruchy trávení
    http://www.beltina.cz/bylinka/zazvor/

    Odpovědět

  • Míša Míša(neregistrovaná)

    No, moc mě to nechutnalo, bohužel se mi pak i zvednul zaludek, druhy den jsem to nemhla ani videt, uz asi dlouho neudelam, je mi to lito, ale proste nechutnalo, i manzel rikal ze ne, asi tam na nás bylo dost toho zazvoru...ale priste zkusim bez zazvoru nebo ho dát min, marináda myslim ze by pak byla mohl byt pro nas prijatelnejsi.:-/

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Tématické fráze: kotlety kotleta recept kotlety recepty vepřové kotlety co uvarit z kotlety kotleta recepty vepřová pečeně recepty recepty kotlety kotlety recept recepty z kotlety kotleta s kostí recept na kotlety recepty kotleta recepty na kotlety veprova pecene s kosti recept kotleta s kostí recepty vepřová kotleta s kostí kotleta s kosti recept recept kotlety recepty vepřová kotleta

Zapomněl/a jsem heslo