

Kotlety New York
Suroviny
- cca 1 kg vepřové pečeně s kostí vcelku
- 1 sáček grilovacího koření
- 1 kořen zázvoru
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička provensálského koření
- 2 lžíce protlaku
- 2 lžíce oleje
- 1 velká cibule
- 1 smetana 12 %
- jíška Knorr světlá
- podravka
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Maso nařežeme k spodní kosti, nedořezáváme až dolů, aby maso drželo pohromadě podél kosti a jednu mezi kostí, vzniknou tak dvě kotlety jedna s kostí a jedna bez.
Do každé z kotlet dáme půl kolečka cibule a pomažeme celé marinádou z koření, česneku, nastrouhaného zázvoru, oleje a protlaku, i v mezerách.
Dáme do pekáčku marinovat do druhého dne.
Dáme péct na 200 °C cca hodinku přiklopené, pak jen chvilku na barvičku.
Můžeme podávat bez omáčky, ale já ji dělám, je to šmakovnější.
Maso vyndáme z pekáčku a výpek dáme na plotnu a vyvaříme, posypeme podravkou, když je třeba a podlejeme vodou cca 200 ml. Zahustíme jíškou Knorr a provaříme.
Přilijeme smetanu, promícháme a je hotovo.
Poznámka od kuchařky
Podáváme, s čím jen chcete. Když máte omáčku, jsou k tomu dobré i knedlíky. Bez omáčky tak s chlebem nebo se zelím a knedlíkem a nebo brambor...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kotlety New York
-
https://www.prozeny.cz/clanek/test-kupovanych-jise...
"..... V testu ji všichni čtyři ochutnávači označili za nejlepší. Když k tomu přičteme i to, že ve složení jsou jen tytéž položky, které bychom do ní dali doma, pak je jasné, že tohle je dobrá volba."
Jíška Knorr je tuk a mouka - jsou horší přípravky k vaření a dochucování -
nic horšího než hotová jíška snad ani neexistuje a navíc ta od knorr-a
-
Podravka, hotová jíška!!! FuJ!
-
Já to zahuštuji sýrem na vaření , podávám z bramborem.:-
-
o víkendu zkouším!!! WoW!
-
Proč Kotleta NEW YORK ,když tam nic americkýho není,pojmenovala bych ji kotleta po provensálsku,když už tam je to koření.
-
brrrrrr Podravka....umělá jíška....tak to ne!
-
Alena: Alenko díky...mám po noční a nevěděla jsem jak připravit kotletu v celku, co mi ležela v lednici, našla jsem tenhle recept, ale nemám zázvor....díky Tobě jsem udělala marinádu z worcestru, hořčice, hodně česneku (to manžel miluje), ještě trochu sojovky a kapky chili omáčky...prostě jak od pejska s kočičkou
a už se těším, až budu po vyspání péct
-
Tak vyzkouším :) Určitě bez zázvoru a podravky, a dám vědět jak chutnalo :)
-
Ano staci jen vypek, nemusite davat smetanu.
-
To se mi moc líbí, chtěla bych vyzkoušet, ale co místo smetany, nemáte nějaký tip? Třeba jen vodu/vývar?
-
tak už je v troubě a peče se.šupl sem k tomu čerstvé bylinky.a kolem přikrájel trošku špeku
děkuji za inspiraci
-
Mě teda moooc chutnalo.Marinadu jsem si udelala jinou(worchester,horcici,cesnek,sul a pepr)Dobry napad!!V pomalem hrnci je to urcite lepsi!!!
-
Míša: záleží na tom, jak velký kus kořene jste dala, zázvor ve vedlejším účinku může vzácně vyvolat poruchy trávení
http://www.beltina.cz/bylinka/zazvor/ -
No, moc mě to nechutnalo, bohužel se mi pak i zvednul zaludek, druhy den jsem to nemhla ani videt, uz asi dlouho neudelam, je mi to lito, ale proste nechutnalo, i manzel rikal ze ne, asi tam na nás bylo dost toho zazvoru...ale priste zkusim bez zazvoru nebo ho dát min, marináda myslim ze by pak byla mohl byt pro nas prijatelnejsi.