Nutriční hodnoty (Polévané linecké cukroví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 28
| Energie | 8 304 kJ / 1 985 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,65 g |
| Tuky | 86,00 g |
| – nasycené | 53,73 g |
| – nenasycené | 30,60 g |
| –– mononenasycené | 26,60 g |
| –– polynenasycené | 4,00 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 5,00 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 280,85 g |
| – cukry | 159,80 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g másla (nebo margarínu) | Máslo kravské | 100 g |
| 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 25 g 25 g kukuřičné mouky | Mouka kukuřičná hladká | 25 g |
| 50 g 50 g krupicového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 1 lžička 1 lžička mandlové tresti (či vanilkové) | Aroma mandlové | 5 ml |
| tuk (na vymazání plechu) | Margarín | |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 2 lžičky 2 lžičky vody | Voda | 10 ml |
| pár kapek kapek růžového potravinářského barviva | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
| cukrářské zdobení | Cukrářské zdobení |