Nutriční hodnoty (Red velvet cupcakes)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 050 kJ / 3 119 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 76,59 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,88 g |
| Tuky | 169,36 g |
| – nasycené | 99,06 g |
| – nenasycené | 52,59 g |
| –– mononenasycené | 45,00 g |
| –– polynenasycené | 7,59 g |
| ––– omega 3 | 1,24 g |
| Vláknina | 9,25 g |
| Cholesterol | 701 mg |
| Sodík | 5,04 g |
| Sůl | 7,89 g |
| Sacharidy | 298,61 g |
| – cukry | 201,61 g |
| ––– laktóza | 14,67 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 125 g 125 g prosáté hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 125 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kakaa | Kakao prášek | 25 g |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 130 g 130 g cukru krupice | Cukr bílý | 130 g |
| 1 1 velké vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička vanilkového extraktu (pokud nemáte nevadí) | Aroma vanilkové | 7 ml |
| 120 ml 120 ml podmáslí | Podmáslí | 120 g |
| červené potravinářské barvivo (volitelně) | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
| 1 lžička 1 lžička octa | Ocet lihový | 5 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 6 g |
| 140 g 140 g krémového sýra typu Philadelphia | Sýr tavený | 140 g |
| 100 g 100 g sýra Lučina (v kostce) | Lučina 70% t.v s. | 100 g |
| 1 lžička 1 lžička vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 7 ml |
| 50 g 50 g prosátého cukru moučka | Cukr bílý | 50 g |
| 130 ml 130 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 130 ml |
| ztužovač šlehačky | Ztužovač šlehačky |