Nutriční hodnoty (Bramborová krémová polévka s vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 873 kJ / 1 165 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 38,22 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,00 g |
| Tuky | 44,74 g |
| – nasycené | 16,16 g |
| – nenasycené | 18,13 g |
| –– mononenasycené | 14,95 g |
| –– polynenasycené | 3,18 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 16,50 g |
| Cholesterol | 1,08 g |
| Sodík | 493 mg |
| Sůl | 0,97 g |
| Sacharidy | 129,05 g |
| – cukry | 12,25 g |
| ––– laktóza | 4,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g brambor | Brambor zimní | 750 g |
| 100 - 150 ml 100 - 150 ml sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
| pažitka (libeček, petrželka, mladá nať cibulky) | Pažitka čerstvá | |
| 4 4 vejce vařená nahniličku (v našem případě po velikonocích vařená natvrdo :-) | Vejce slepičí | 280 g |