Nutriční hodnoty (Pošírovaná hruška s vanilkovou omáčkou a domácím karamelem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 16 721 kJ / 3 997 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,49 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,68 g |
| Tuky | 211,85 g |
| – nasycené | 125,15 g |
| – nenasycené | 75,95 g |
| –– mononenasycené | 65,47 g |
| –– polynenasycené | 10,49 g |
| ––– omega 3 | 1,29 g |
| Vláknina | 7,80 g |
| Cholesterol | 1,41 g |
| Sodík | 145 mg |
| Sůl | 0,39 g |
| Sacharidy | 448,82 g |
| – cukry | 432,54 g |
| ––– laktóza | 7,21 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 tvrdé hrušky | Hruška čerstvá | 260 g |
| 200 g 200 g cukr krystal | Cukr bílý | 200 g |
| 0,3 l 0,3 l voda | Voda | 300.00001192092896 ml |
| 0,3 l 0,3 l bílé víno | Víno bílé suché | 300.00001192092896 ml |
| 3 kousky 3 kousky skořice | Skořice ceylonská | |
| 10 10 hřebíčků | Hřebíček | |
| voda a víno podle velikosti hrušek a kastrolku aby byly potopené. | Hruška čerstvá | |
| 4 4 žloutky | Vaječný žloutek | 92 g |
| 250 ml 250 ml smetany 33% | Smetana kravská sladká 35% | 250 ml |
| 50 50 g. cukru | Cukr bílý | |
| 1 1 vanilkový lusk | Vanilkové lusky | |
| 200 g 200 g cukr krystal | Cukr bílý | 200 g |
| 120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
| podle potřeby smetanu | Smetana kravská sladká 12% | |
| pečící papír | ||