Nutriční hodnoty (Bílá bramborová polévka podle Michala)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 2 526 kJ / 604 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,35 g |
Tuky | 28,47 g |
– nasycené | 17,94 g |
– nenasycené | 8,68 g |
–– mononenasycené | 7,59 g |
–– polynenasycené | 1,09 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 9,93 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 123 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 68,15 g |
– cukry | 17,09 g |
––– laktóza | 9,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1/2 1/2 jarní cibulky (spodní část) | Cibulka jarní čerstvá | |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
3 kuličky 3 kuličky pepře | Pepř černý | |
3-4 3-4 střední brambory | Brambor zimní | 175 g |
1 litr 1 litr vody | Voda | 1000 ml |
kostka kostka bujonu(měl jsem karpatský) | ||
250 ml 250 ml 12% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
máslo | Máslo kravské | |
3 lžíce 3 lžíce hl. mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
sůl | Sůl mořská | |
vejce uvařené na měkko na talíř | Vejce slepičí |