Pečená krkovička s jarním bramborovým salátem

mika59 Kuchařka: mika59

Vepřové maso 6 názorů

Suroviny

3 hrubší plátky krkovice (po cca 200 g)
1 cibule
Marináda:
1 cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce oleje
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce hořčice
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička cukru
1/2 hrnku vody
sůl
pepř
chilli podle chuti
Salát:
5 středních brambor uvařených předem
2 vejce na tvrdo
4-5 ředkviček
1-2 jarní cibulky
2 lžičky hořčice
2-3 lžíce majonézy (nebo napůl se zakysanou smetanou)
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na marinádu zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme protlak a minutku restujeme. Odstavíme, zalijeme vodou, přidáme všechny zbývající suroviny a dochutíme. Maso nenaklepáváme a naložíme na 24 hodin do lednice.

  2. Před pečením hodinu předem vytáhneme. Dáme i s marinádou a posypané nakrájenou cibulí do předem vyhřáté trouby na 220 stupňů. Troubu stáhneme na 150 stupňů a v přikrytěm pekáčku pečeme cca 2 hodiny do měkka.

  3. Na bramborový salát nakrájíme brambory a vejce na kostky a ředkvičku na drobné kostičky. Přidáme hořčici, drobně nakrájenou cibulku a majonézu. Dochutíme solí a pepřem Dáme uležet a podáváme s upečenou krkovicí.

Poznámka

Zbyla mi šťáva z vypečeného masa, tak jsem ji použila na uvařená kolínka, jako bezmasé jídlo se zeleninovým salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 783 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená krkovička s jarním bramborovým salátem

Tématické fráze: pečená krkovička plátky pečena krkovice pecena krkovice 150 stupnu pečená krkovička pečena krkovička s janim salatem veprova krkovice s bramborovym salatem jarní bramborový salát pečené maso s bramborovým salátem pečená krkovička recept krkovička se salátem

Zapomněl/a jsem heslo