Nutriční hodnoty (Staré těsto – old dough – pâte fermentée)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 266 kJ / 64 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,45 g |
| Tuky | 0,63 g |
| – nasycené | 0,32 g |
| – nenasycené | 0,32 g |
| –– mononenasycené | 0,19 g |
| –– polynenasycené | 0,13 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 5,04 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 13 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 2,52 g |
| – cukry | 1,26 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| použijeme přibližně 30% mouky z receptu (např. z 500 g je to 150 g) | Mouka pšeničná hladká | |
| asi 65 asi 65 % (vzhledem k použité mouce) vody (tj. přibližně 98 g vody, záleží také na druhu použité mouky) | Voda | |
| 1-2 1-2 % (vzhledem k použité mouce) čerstvého droždí (tj.1,5-3 g) | Droždí pekařské lisované | 63 g |
| 2 2 % (vzhledem k použité mouce) soli (tj.1,5-3 g) | Sůl mořská | |