Nutriční hodnoty (Matjesový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 009 kJ / 958 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,94 g |
| Tuky | 88,47 g |
| – nasycené | 10,10 g |
| – nenasycené | 78,28 g |
| –– mononenasycené | 54,14 g |
| –– polynenasycené | 24,14 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 5,34 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 1,69 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 13,06 g |
| – cukry | 8,64 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g matjesy | Matjesy v oleji | 200 g |
| 1 ks 1 ks cibule středně velká | Cibule čerstvá | 69 g |
| 2 ks 2 ks kozí roh ostřejší | Chilli paprička čerstvá | |
| 1/2 1/2 paprika červená (lusk) | Paprika červená čerstvá | 75 g |
| 1 1 ks majolka vanička malá | Majonéza | |
| 3 PL 3 PL Dijonská hořčice se zeleným pepřem | Hořčice dijonská | |
| 3 ks 3 ks menší nakládané okurky | Okurka polní zavařená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |