Nutriční hodnoty (Plecko s mrkví a jablkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 6 600 kJ / 1 577 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 106,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 103,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,18 g |
| Tuky | 106,42 g |
| – nasycené | 46,58 g |
| – nenasycené | 53,20 g |
| –– mononenasycené | 45,23 g |
| –– polynenasycené | 7,96 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 14,22 g |
| Cholesterol | 395 mg |
| Sodík | 1,98 g |
| Sůl | 4,80 g |
| Sacharidy | 42,21 g |
| – cukry | 36,42 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřové plece | Vepřová plec | 500 g |
| 100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
| 3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 2 2 kyselejší jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1/2 1/2 červené cibule | Cibule červená čerstvá | 34.5 g |
| 3/4 lžíce 3/4 lžíce červeného balzamikového octa (krémového) | Ocet balsamikový bílý | 15 ml |
| 1 špetka 1 špetka mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| 1 špetka 1 špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
| 1 hvězdička 1 hvězdička badyánu | Badyán | 1 g |
| 1 1 rozdrcený hřebíček | Hřebíček | |
| 1 špetka 1 špetka chilli | Chilli paprička sušená | |
| citronový pepř (dle chuti) | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| vývar (nebo voda) | Vývar masový | |
| olej | Olej řepkový |