Nutriční hodnoty (Celozrnné košíčky s ricottovou náplní s jablky a ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 363 kJ / 1 521 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,29 g |
| Tuky | 68,48 g |
| – nasycené | 30,82 g |
| – nenasycené | 31,56 g |
| –– mononenasycené | 14,96 g |
| –– polynenasycené | 16,59 g |
| ––– omega 3 | 2,97 g |
| Vláknina | 25,80 g |
| Cholesterol | 177 mg |
| Sodík | 140 mg |
| Sůl | 0,33 g |
| Sacharidy | 176,68 g |
| – cukry | 56,72 g |
| ––– laktóza | 8,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 160 g 160 g hladké celozrnné špaldové mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 160 g |
| ½ čajové l žičky žičky kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 20 g 20 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 20 g |
| ½ rozšlehaného vejce | Vejce slepičí | |
| 35 g 35 g másla | Máslo kravské | 35 g |
| 50 ml 50 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
| 170 g 170 g ricotty | Ricotta | 170 g |
| 30 g 30 g umletých ořechů | Vlašské ořechy | 30 g |
| ½ vejce | Vejce slepičí | |
| 30 g 30 g medu | Med nepasterovaný | 30 g |
| malá jablka | Jablko čerstvé | |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá |