Kuře pečené k zelí a knedlíkům

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Drůbeží maso 11 názorů

Suroviny

1 kuře nebo 4 stehna či čtvrtky
2 střední cibule
4 stroužky česneku
kmín ( může být drcený )
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme, do kůže a masa vetřeme sůl.

  2. Do pekáče nakrájíme nahrubo cibuli a posekáme česnek.

  3. Na tuto směs položíme porce kuřete a posypeme dostatečně kmínem.

  4. Podlijeme, přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 200°C.

  5. Po 40 minutách pekáč odkryjeme o opečeme maso z obou stran do dozlatova a dokřupava. V případě potřeby ještě podlijeme a ze stran seškrábneme připečené kousky z výpeku.

  6. Maso můžeme vyjmout a výpek zahustit podobně jako u vepřových výpečků. Podáváme s dušeným kysaným zelím a u nás s bramborovými knedlíky.

Poznámka

Dlouho jsem hledala, k jakému receptu bych přidala fotku, ale takto jednoduše připravené kuře, které by se podávalo k zelí a nebylo pečené na něm nebo s ním, jsem nenašla. Snad se bude tento recept hodit třeba nějakému začátečníkovi . U nás je pro kluky tato kombinace nejžádanější.

Moje recepty a fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 511 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře pečené k zelí a knedlíkům

  • Vladimír Vladimír(neregistrovaný)

    Díky za recept,to je jídlo,které potěší každého.:yes::yes:;-:-p

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Recept se mě líbí, pěkný, jednoduchý, žádné kupy všemožných koření.:-p+:yes:

    Odpovědět

  • La Furi Roja La Furi Roja

    Tyjo, já zrovna peču kachnu, ale tohle může být taky super, určitě někdy vyzkouším :)

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    magdalenka: Naprostý souhlas. :yes::yes::yes:
    Krásný recept v době, kdy se beze směsi od nejmenovaných výrobců lidé neobejdou. Staré a dobré recepty zapomínají a je to škoda.

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Dobrůtka,:-pjednoduchá a přesně, zvládnou ji i začátečníci. Fotečka úžasná, hned bych si porcičku dala.:-p;-):-*

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    1974andrea: :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    magdalenka: přesně tak :yes::yes:

    1974andrea: Andri, nechceš ho přesunout do kategorie Pro začátečníky?;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ľudia zabúdajú poctivo variť. Takéto "obyčajné" kura je skvelé a možno niekomu recept pomôže. Nie je umením nasypať na kura sáčok koreniacej zmesi, pridať ešte hrsť ďalších korenín - lebo vraj treba variť s fantáziou. A prirodzená chuť mäsa je preč.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    linkstrem:Ono i připravit správně čaj a nevysušit míchaná vejce na troud je pro někoho věda ;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    linkstrem: Vždyť i takoví se chtěji naučit něco víc. Nebudou přece pořád jíst jenom vajíčka! ;-) A podle tohoto receptu na rozdíl od mnoha dalších dokáže uvařit každý.

    Odpovědět

  • linkstrem linkstrem

    Tento recept je asi pro toho co umí uvařit čaj a míchaný vejce!

    Odpovědět

Tématické fráze: pečené kuře s knedlíkem a se zelim pečené kuře s bramborovým knedlíkem kuře na zelí pečené kuře se zelím a knedlíkem kuře knedlík zelí kuře pečené na zelí kuře se zelím a knedlíkem kuře se zelím a bramborovým knedlíkem pečené kuře knedlík zelí pečené kuře zelí knedlik recepty pecene kure zeli knedlik pečené kuře na zeli pečené kuře se zelím top pecena kureci stehna s bramborovym knedlikem a zelím pecene kure kuře pečené se zelím pečené kuře s knedlíkem a zelím pečené kuře knedlik se zelím pečené kuře se zelím a bramborovým knedlíkem pečené kuře s knedlíkem

Zapomněl/a jsem heslo