Nutriční hodnoty (Jehněčí kofty s celozrnnou plackou, jogurtovým dipem a červenou řepou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 504 kJ / 599 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,49 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,94 g |
| Tuky | 9,60 g |
| – nasycené | 3,67 g |
| – nenasycené | 3,97 g |
| –– mononenasycené | 2,62 g |
| –– polynenasycené | 1,35 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 22,41 g |
| Cholesterol | 98 mg |
| Sodík | 165 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 82,39 g |
| – cukry | 11,92 g |
| ––– laktóza | 1,87 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 120 g 120 g mletého jehněčího masa (koupíte v Icelandu) | Jehněčí kýta | 120 g |
| 1 1 malá šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 1 1 menší stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| snítka snítka oregana anebo ½ lžičky sušeného | Oregano sušené | |
| 70 g 70 g hladké špaldové celozrnné mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 70 g |
| 140 ml 140 ml vody | Voda | 140 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 50 g 50 g salátové okurky | Okurka salátová čerstvá | 50 g |
| 40 g 40 g bílého hustého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 40 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 80 g 80 g uvařené červené řepy | Červená řepa čerstvá | 80 g |
| 1 1 čajová lžička červeného vinného octa | Ocet vinný červený | |
| 1 1 čajová lžička olivového oleje | Olej olivový | |
| špetka špetka drceného římského kmínu | Římský kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská |